Buna ziua.I
n 2007 am fost prins in judetul Sibiu depasind pe linie continua.Mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile,dar am facut contestatie si nu am castigat.Nu m-am prezentat la nici un proces,dar am uramrit pe internet evolutia lui.In data de 8-11-2010 ramane definitiva si irevocabila.
Eu nu am stiut ca la recurs nu primesti hotararea acasa si ma trezesc cu o hartie de la politie in care imi spune ca in baza hotararii judecatoresti mi se suspenda permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile.La articolul 2 spune ca daca nu predau permisul pana in dara de 30.11.2010 mi se va suspenda permisul pe o perioada de 30+30 zile.
Eu,om constiincios ma duc in data de 29.11.2010 sa predau permisul ca sa nu mi-l suspende pe 60 de zile,numai ca la ghiseu imi spune ca nu am citit si articolul 3 din hartia primita de la politie, ca acolo scrie ca pt.faptul ca nu am predat in 15 zile premisul mi se suspenda pe 60 de zile.
O intreaga nebunie.M-am certat cu agentul dar degeaba.
Intrebarea mea este:pot face o cerere la comandantul politiei sa-mi reduca perioada la 30 de zile?Daca da,unde trebuie sa fac cererea la politia sibiu sau la mine unde am predat permisul.
Rog pe cine a mai fost in aceeasi situatie sau pe cinevacare stie sa-mi raspunda.
Va multumesc.
Aveti dreptul legal sa solicitati comandantului politiei reducerea perioadei de retinere permis.
Autoritatea in drept sa dispuna,in raport de motivatia dvs ,poate admite sau nu cererea
Cerererea se adreseaza autoritatii care detine permisul de conducere
art. 219 din Regulament
(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta in completarea unui test grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Este declarat "promovat" persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 intrebari.