Buna ziua.I
n 2007 am fost prins in judetul Sibiu depasind pe linie continua.Mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile,dar am facut contestatie si nu am castigat.Nu m-am prezentat la nici un proces,dar am uramrit pe internet evolutia lui.In data de 8-11-2010 ramane definitiva si irevocabila.
Eu nu am stiut ca la recurs nu primesti hotararea acasa si ma trezesc cu o hartie de la politie in care imi spune ca in baza hotararii judecatoresti mi se suspenda permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile.La articolul 2 spune ca daca nu predau permisul pana in dara de 30.11.2010 mi se va suspenda permisul pe o perioada de 30+30 zile.
Eu,om constiincios ma duc in data de 29.11.2010 sa predau permisul ca sa nu mi-l suspende pe 60 de zile,numai ca la ghiseu imi spune ca nu am citit si articolul 3 din hartia primita de la politie, ca acolo scrie ca pt.faptul ca nu am predat in 15 zile premisul mi se suspenda pe 60 de zile.
O intreaga nebunie.M-am certat cu agentul dar degeaba.
Intrebarea mea este:pot face o cerere la comandantul politiei sa-mi reduca perioada la 30 de zile?Daca da,unde trebuie sa fac cererea la politia sibiu sau la mine unde am predat permisul.
Rog pe cine a mai fost in aceeasi situatie sau pe cinevacare stie sa-mi raspunda.
Va multumesc.
Amenda trebuie sa o platiti , intrucat constituie titlu executoriu , cu atat mai mult cu cat dispozitiile procesului verbal au fost mentinute de catre instanta de judecata . Insa admiterea cererii de reducere a perioadei de suspendare a dreptului de conducere nu este conditionata de plata amenzii .
pai am fost la politie si mi-a spus un domn agent ca nu mai este nevoie de examen deoarece am permisul suspendat numai pe o luna si ca cererea trebuie sa o fac la politia sibiu unde mi-a fost ridicat permisul si nicidecum la mine.