avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua.I
n 2007 am fost prins in judetul Sibiu depasind pe linie continua.Mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile,dar am facut contestatie si nu am castigat.Nu m-am prezentat la nici un proces,dar am uramrit pe internet evolutia lui.In data de 8-11-2010 ramane definitiva si irevocabila.
Eu nu am stiut ca la recurs nu primesti hotararea acasa si ma trezesc cu o hartie de la politie in care imi spune ca in baza hotararii judecatoresti mi se suspenda permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile.La articolul 2 spune ca daca nu predau permisul pana in dara de 30.11.2010 mi se va suspenda permisul pe o perioada de 30+30 zile.
Eu,om constiincios ma duc in data de 29.11.2010 sa predau permisul ca sa nu mi-l suspende pe 60 de zile,numai ca la ghiseu imi spune ca nu am citit si articolul 3 din hartia primita de la politie, ca acolo scrie ca pt.faptul ca nu am predat in 15 zile premisul mi se suspenda pe 60 de zile.
O intreaga nebunie.M-am certat cu agentul dar degeaba.
Intrebarea mea este:pot face o cerere la comandantul politiei sa-mi reduca perioada la 30 de zile?Daca da,unde trebuie sa fac cererea la politia sibiu sau la mine unde am predat permisul.
Rog pe cine a mai fost in aceeasi situatie sau pe cinevacare stie sa-mi raspunda.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters179979 , utilizator 10:27, 20 Decembrie 2010
Amenda trebuie sa o platiti , intrucat constituie titlu executoriu , cu atat mai mult cu cat dispozitiile procesului verbal au fost mentinute de catre instanta de judecata . Insa admiterea cererii de reducere a perioadei de suspendare a dreptului de conducere nu este conditionata de plata amenzii .
Un model de cerere catre comandantul politiei aveti?
Ma refer daca este unul standard sau trebuie facut de mine.
Ma puteti ajuta?
Nu este nevoie de model.
Scrieti in cerere situatia exacta si solicitati sa dispuna aprobarea unui examen teoretic in vederea reducerii sanctiunii.
pai am fost la politie si mi-a spus un domn agent ca nu mai este nevoie de examen deoarece am permisul suspendat numai pe o luna si ca cererea trebuie sa o fac la politia sibiu unde mi-a fost ridicat permisul si nicidecum la mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in lipsa BodorinStefan BodorinStefan Buna seara, Am o speta cat se poate de complicata si sper ca cineva de aici sa ma ajute cat mai repede si eficient. Posed peris de conducere din data ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Permis strain suspendat dragoscmp dragoscmp Buna Ziua, In anul 2014 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 zile pentru neacordare de prioritate. Am contestat procesul verbal si ... (vezi toată discuția)