avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat, va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat, va rog

Situatia este urmatoarea: Parinte singur, pensionar, sotul decedat, are trei copii, dar ar vrea sa lase apartamentul unui singur copil. Care este calea cea mai ieftina, scurta si legala, de rezolvare a problemei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 11:04, 1 Decembrie 2010
Ieftin nu cred ca isi are rostul in aceasta situatie. Va recomand contract de vanzare cumparare. Este singurul care nu poate fi atacat in instanta. Succes!
contractul de vanzare cumparare intre parinte si copil este usor de atact in instanta! este foarte putin credibil ca, daca intr-adevar se dau banii, pretul e cel real! v-as sugera contract de intretinere cu retinere de uzufruct viager. asa, mama are folosinta imobilului pe toata durata vietii, iar copilul are sarcina sa o intretina. in functie de varsta pe care o are mama (daca are mai mult de 60 ani), se poate chema un reprezentant al Autoritatii Tutelare din cadrul Primariei, care sa semneze actul la notar, aparand interesele mamei dvs. succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu uzfruct viager fara clauza de intretinere emma_elena emma_elena Buna ziua! Suntem 2 copiii la parinti si acestia doresc sa faca un act de vanzare-cumparare pentru unul dintre ei cu uzufruct viager ,fara clauza de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)
Ce solutii am? cheradaniel cheradaniel Parintii mei vor sa cumpere o casa. Eu mai am un frate. Daca eu o sa locuiesc impreuna cu parintii mei, tatal meu vrea sa fie el proprietarul casei impreuna cu ... (vezi toată discuția)