am o intrebare va rog am lucrat la o firma aproape 6 ani si la o alta in paralel de aproximativ 3 ani part time (2 ore) la firma la care am lucrat cu norma intreaga s-a intamplat sa nu mai lucrez dar nu vor sa ma dea in somaj deoarece au angajat pe postul meu pe altcineva. intrebarea mea este pot sa ma mut la cealalta cu norma intreaga 1 luna si apoi sa beneficiez de somaj? sau cum pot proceda?
Buna ziua !
Pt a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa aveti indeplinite cumulativ 2 conditii:
1. CIM de munca sa fi incetat din motive neimputabile dvs. (art. 65 Codul muncii)
2. un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 luni anterioare solicitarii drepului ,
conditii pe care inteleg ca le indepliniti .
Acum nu se intelege din post ce se intampla cu CIM la cea de a doua firma .
Solicitati firmei respective ( unde aveti norma intreaga) sa va inceteze CIM cu art. 65 CM , mai ales ca nu exista niciun impediment in sensul interdictiei angajarii altei persoane pe acel post .
Bafta!
Somaj
bongeagveronica
buna seara!Am lucrat din luna ianuarie 2011 pana pe11.02 2013 la 2 cabinete medicale ,avand contract de munca cu jumatate de norma.Intre cele 2 contracte este ... (vezi toată discuția)