avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obtinerea carnetului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obtinerea carnetului de conducere

Buna ziua am si eu o nelamurire fiul meu a inplinit pe 23 noiembrie 17 ani si isi doreste sa stie cand poate face scoala de soferi si cand are dreptul de a dade carnet ptr ca am inteles ca poate da mai inainte si carnetul sa il ia la 18 ani?multumesc ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:22, 1 Decembrie 2010
Buna ziua !
Persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
•sa aiba vârsta de cel putin 18 ani; (cursurile scolii de soferi pot fi incepute cu 3 luni inainte de a implini 18 ani);
•sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor din categoria B;
•sa nu fi fost condamnata definitiv pentru una din infractiunile perevazute la art. 22 alin. 4 din Decretul nr. 328/1966, republicat, cu excepţia cazurilor în care a intervenit amnistia sau reabilitarea;
•sa fi absolvit cursurile unei scoli de soferi;
•sa fie declarat admis în urma sustinerii examenului cu politia (proba teoretica si proba practica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere uglyduck_fes uglyduck_fes se poate da examen pentru permis de conducere, daca solicitantul are indemnizatie, deci si certificat de handicapat(probleme oftalmologice)? (vezi toată discuția)
Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! pot deveni instructor auto categoria b daca nu am ... AdinaDobre7299 AdinaDobre7299 Buna seara! Pot deveni instructor auto categoria B daca nu am diploma de bacalaureat? Mentionez ca am absolvit liceul, avand profil Mecatronica. Multumesc ... (vezi toată discuția)