avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

se poate da examen pentru permis de conducere, daca solicitantul are indemnizatie, deci si certificat de handicapat(probleme oftalmologice)?
Daca problemele sunt foarte grave, evident ca nu.
Cel mai sigur este sa mergeti cu actele medicale la politie, respectiv la comisia pentru inscriere la examen ca sa va poata spune, in functie de problemele medicale pe care le aveti, daca puiteti da sau nu examen.
Persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

•sa aiba vârsta de cel putin 18 ani; (cursurile scolii de soferi pot fi incepute cu 3 luni inainte de a implini 18 ani);
•sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor din categoria B;
•sa nu fi fost condamnata definitiv pentru una din infractiunile perevazute la art. 22 alin. 4 din Decretul nr. 328/1966, republicat, cu excepţia cazurilor în care a intervenit amnistia sau reabilitarea;
•sa fi absolvit cursurile unei scoli de soferi;
•sa fie declarat admis în urma sustinerii examenului cu politia (proba teoretica si proba practica).
uglyduck_fes a scris:

se poate da examen pentru permis de conducere, daca solicitantul are indemnizatie, deci si certificat de handicapat(probleme oftalmologice)?

Posibil sa nu aiba capacitatea de a conduce , avand in vedere o afectiunea oftalmologica de care acesta sufera.
Raspunsul il va afla la vizita medicala , si , in functie de severitatea bolii, i se va permite sau nu sa sustina examenul de conducere , care presupune o atentie sporita pe drumurile publice.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea carnetului de conducere mihaela daniela mihaela daniela Buna ziua am si eu o nelamurire fiul meu a inplinit pe 23 noiembrie 17 ani si isi doreste sa stie cand poate face scoala de soferi si cand are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis de conducere moritsu moritsu Buna ziua ! Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe ... (vezi toată discuția)