avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concediu de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concediu de crestere al copilului

eu lucrez dar nu am 12 luni de salarizare pentru a ma incadra la concediu de maternitate si am salariul mai mic.
in concendiu va intra sotul cu 85% din salariu -15% ai lui Boc
el vrea sa intre in concediu d crestere a copilului si as dori sa stiu daca il poate afecta schimbarea legii propusa de Boc
va multumesc anticipat
laura
Cel mai recent răspuns: laura-andreea , utilizator 21:48, 15 Februarie 2011
Normal ca il afecteaza in masura modificarilor.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
"schimbarea legii" e impropriu spus pt ca nu poate schimba legile peste noapte dar si asa, sa inteleg si eu...
intru in concediu in baza unei legi.
la legea respectiva se adauga, se schimba anumiti termeni sau se schimba legea.
eu nu merg mai departe cu concediul in baza vechii legi, adica in baza legii cu care am intrat?
ex: in 01.01.2010 intru in concediu p o perioada de 2 ani. in 01.01.2011 intra in vigoare noua lege care spune ca acel concediu nu mai e 2 ani ci e doar 1 an.
in situatia data eu in data de 02.01.2011 trebuie sa ma prezint la lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
laura-andreea, utilizator
Din nefericire am vazut ca nu mai suntem siguri de nimic in tara asta.Depinde ce modificari se vor face..Schimbarile pot opera atat pentru cei aflati deja in plata cat si pentru cei a caror drepturi se deschid ulterior modificarii.Ramane sa vedem ce ne aduce aceasta lege.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Tot in legatura cu acest ciudat concediu de crestere a copilului care vine calculata din net, dar fara norma de hrana (sotul meu lucreaza la stat) si ajunge sa primeasca jumatate din salariul net castigat.
Intrebarea mea ar fi : De ce nu e calculata si norma de hrana?
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
laura-andreea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate/ indemnizatie crestere copil cazika cazika sunt in concediu de crestere a primului copil (implineste 2 ani in 19.07.2011) si primesc o indemnizatie de 2000 ron (72.25%), mi-as dori si al doilea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! In primul rand trebuie sa-mi cer scuze ca ma adresez cu o intrebare la care s-au oferit \"n\" raspunsuri, dar, din pacate, eu tot nelamurita ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cu norma de hrana SilviAna90 SilviAna90 Buna seara, la calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil este inclusa si norma de hrana? Lucrez la politia locala, venitul net realizat anterior ... (vezi toată discuția)