avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... punerea la dispozitie internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

punerea la dispozitie internet

Buna ziua, as vrea si eu sa primesc un raspuns in legatura cu 3 probleme:
1. DIn cata am vazut punerea la dispozitie pe internet este considerata, potrivit legii penale, ca infractiune cu pedeapsa inchisorii de la 1 la 4 ani sau cu amenda. Insa legea nu precizeaza nimic in legatura cu ipotezele care se incadreaza inchisorii si cele relative amenzii penale. Prin urmare sunt curios sa aflu cam ce solutii s-au dat in jurisprudenta instantelor romanesti, daca ele exista, cu privire la doar punerea la dispozitie a matierialelor pe internet, evident fara vanzarea acestora si alte actiuni. Exista decizii care pedepsesc simpla punerea la dispozitie chiar cu inchisoare?
2. In cazul in care esti judecat penal pentru aceasta infractiune, indiferent ca vei primi pedeapsa inchisorii sau a amenzii, este aceasta pedeapsa incompatibila sau interzice exercitarea profesiei de avocat?
3. Chiar daca legea nu-ti interzice acest lucru, in practica, ea ar deveni imposibila, intrucat firmele de avocatura ar fi total impotriva unui asmenea lucru?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: damien , utilizator 15:37, 1 Decembrie 2010
Multumesc. Pai eu vreau sa spun, ca spre exemplu acuzatul sustine ca s-a aflat in eroare (sau ceva asemanator), in sensul ca el nu era constient ca fisierele pe care le descarca de pe internet, ceea ce nu este sanctionat de lege, urmeaza a fi oferite si altor utilizatori, prin intermediul sau. Se poate vorbi de intentie in acest caz daca nu se dovedeste ca el era constient de faptul ca fisierele erau puse la dispozitia publicului si nu e destul de greu de dovedit acest lucru? Aceasta speta este ipotetica, m-a intrebat un prieten in legautra cu aceasta problema si am devenit si eu curios... Multumesc.
O acuzare priceputa ar arata ca a intrat de cateva zeci de ori, a avut in share fisiere felurite, si baiatul probabil era cunoscut ca priceput cu calculatorul. Plus ca programul afiseaza cine face upload. Spuneti-ne mai multe despre speta, unde este, s-au facut perchezitii, in ce faza e?
Am inteles. Deci depinde de multe lucruri, de acuzare, de instanta, de speta... Multumesc, dupa cum spuneam speta nu este reala, este ipotetica, era doar o intrebare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
O mama disperata Baiatul meu, de 18 ani si jumatate, elev in clasa a XII-a a fost conectat prin programul Direct Connect (DC) la o retea de mii de utilizatori de calculatoare ... (vezi toată discuția)
Modificare legislatie didi23 didi23 buna. as dori sa intreb daca s-a schimbat ceva in legislatia rutiera sau penala, dupa noile reglementari, in legatura cu art 85 de mai jos in legatura cu ... (vezi toată discuția)