avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... procedura de alegere a presedintelui de sedinta din ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

procedura de alegere a presedintelui de sedinta din consiliul local

conform prevderilor legale
Presedintele de sedinta

(1) Dupa declararea consiliului local ca legal constituit, se procedeaza la alegerea presedintelui de sedinta. Alegerea se face prin votul deschis al majoritatii consilierilor in functie. Durata mandatului presedintelui de sedinta nu poate fi mai mare de 3 luni.
(2) Dupa alegerea presedintelui de sedinta acesta preia conducerea lucrarilor consiliului.
(3) Rezultatul alegerii presedintelui de sedinta se consemneaza in hotararea nr. 4.
(4) Hotararile nr. 1 - 4 se semneaza de presedintele de varsta si de cei 2 asistenti ai acestuia si se contrasemneaza de secretar. Aceste hotarari au caracter constatator. Ele nu produc efecte juridice, neputand forma obiectul unor actiuni in justitie.

de cele mai multe ori nu se respecta aceste prevderi

Ce se intimpla cu cei care nu respecta aceste prevederi legale ???
cum pot fi trasi la raspundere ???

in consiliul local de la noi se numesc direct de catre primar

este corect ???
nu este un abuz ???

Cel mai recent răspuns: MARCEL MOLNAR , Consilier juridic 20:11, 1 Decembrie 2010
Pai presedintele de sedinta se alege o data la 3 luni, pe baza propunerilor facute de consilieri, prin votul acestora. Alegerea noului presedinte de sedinta se face cu o luna inainte sa expire mandatul celui in functie si se consemneaza intr-o hotarare a consiliului local, semnata de presedintele inca in functie si secretar.
multumesc, asa am citit si eu
dar vedeti ca primarul face ce vrea,
dar am sa propun ca presedintele sa fie ales de consilieri,
sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie viceprimar sinai sinai VA SALUT,AM SI EU O INTREBARE;IN LOCALITATEA MEA DE DOMICILIU PE DATA DE 16 NOIEMBRIE VICEPRIMARUL A DEMISIONAT DIN FUNCTIE,AS DORII SA STIU CARE SUNT PASII ... (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local nelegala pedacipro pedacipro sunt consilier local intr-o comuna din judetul vaslui si as vrea sa va prezint o situatie mai speciala... in luna martie au fost adoptate o serie de hotarari ... (vezi toată discuția)