avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie de urmas

Mama are o pensie de urmas in valoare de 90 RON. Potrivit legii 225 din 2007 are dreptul la majorari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 18 Martie 2008
Am scoala postliceala de laborant si lucrez ca laborant, ce salariu de incadrare ar trebui sa am conform noilor legi? Mentionez ca am doar 540 ron.
Sunt multe lacune in intrebarea dumneavoastra: 540 ron net? brut?
Sunteti incadrata intr-o institutie publica? O societate privata? Sunteti incadrata pe un post care solicita ca si nivel de educatie scoala postliceala?
Teoretic, conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national situatia se prezinta dupa cum urmeaza:
"Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25; "
Ceea ce inseamna ca ar trebui sa aveti un salar de 625 ron.
Daria_Desiree a scris:

Am scoala postliceala de laborant si lucrez ca laborant, ce salariu de incadrare ar trebui sa am conform noilor legi? Mentionez ca am doar 540 ron.

Potrivit art.40 din CCMN pe anii 2007 - 2010 salariul minim pentru dvs trebuie sa fie 625 lei.
Daca lucrati intr-o unitate bugetara atunci salariul dvs de incadrare este stabilit prin act normativ - OG sau HG.
Salariul de incadrare este de 540 ron. Salariul brut depaseste 540 ron, cu sporul de vechime si spor pt conditii deosebite de munca. Sunt incadrata intr-un post care necesita scoala postliceala - laborator statie de epurare.
Salariul minim de incadrare este de 625 lei, potrivit art.40 din CCMN pe anii 2007-2010 ..acest salariu se aplica in sectorul privat.
Daca lucrati intr-o institutie bugetara, atunci acest salariu este stabilit prin acte normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau 570 sau media data de ins.nat.de statistica? cristibelean cristibelean Probleme care incep sa ne framante in urma discutiei cu organe de control de la ITM: salariul minim trebie sa fie cel stabilit de contractele de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare mixi64 mixi64 am terminat colegiul si de la 1 ianuarie 2008 sunt angajat pe post de asistent medicina generala cu un salar de incadrare de 553lei. este normal acest salar? ... (vezi toată discuția)
Salariu minim iuliana622 iuliana622 Lucrez laborant tratarea apei in cadrul unei SC care se ocupa cu tratarea si distribuirea apei potabile/oras ( actionar majoritar al societatii este consiliul ... (vezi toată discuția)