avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul de incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul de incadrare

am terminat colegiul si de la 1 ianuarie 2008 sunt angajat pe post de asistent medicina generala cu un salar de incadrare de 553lei. este normal acest salar? mentionez ca am vechime in munca de 4 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 16 Aprilie 2008
Daca sunteti incadrat intr-o institutie publica este posibil sa aveti acest salariu, deoarece sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultare a organizaţiilor sindicale reprezentative.

Daca sunteti incadrat intr-un cabinet medical individual sau o clinica medicala particulara atunci salariile sunt stabilite potrivit art.40 din CCMN pe anii 2007-2010. In acest caz, salariul minim trebuie sa fie de 750 lei.
dar legea spune clar ca acest salar min. pe economie se acorda si la stat si la particular.
ne puteti spune totusi daca lucrati in sistemul de stat sau in sistemul privat? din pacate in practica exista diferente intre acestea doua ...
mixi64 a scris:

dar legea spune clar ca acest salar min. pe economie se acorda si la stat si la particular.


Este vorba doar de salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Asa cum ati scrsis dvs aveti un salariu mai mare decat minimum pe tara. Salariile pentru personalul din sistemul bugetar sunt stabilite prin acte normative. Acestea pot fi mai mici decat cele din sistemul privat.
Asa este Elis, pot fi mai mici la bugetari decat in sistemul privat, de-asta as fi vrut sa ii raspund domnului pe cazul concret, insa ideea de baza ai prins-o tu mai bine :D

Alte discuții în legătură

Salariul minim pentru persoanele cu studii superioare michelina1971 michelina1971 De ce la bugetari persoanele incadrate cu studii superioare ca debutant nu beneficiaza de salariul min de 1100 roni? In grila de salarizare, un economist ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza lunar brut valentinaanghel valentinaanghel Buna seara, Exista obligatia stabilirii salariului de baza lunar brut pentru asistent medical generalist din mediul privat la cel putin cel din sistemul ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie ... (vezi toată discuția)