avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... din nou despre pensia de intretinere minor si reaua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

din nou despre pensia de intretinere minor si reaua credinta!!!

buna seara! sotul nu a platit decat sporadic pensie de intretinere minor.este obligat la plata a 25% din venitul net lunar.este navigator si firma intermediara a trimis politiei veniturile sale ,in urma reclamatiei mele ptr neplata pensiei.as vrea sa stiu daca este sau nu rea credinta.timpul de 2 luni in care nu a platit exista ,infractiunea continua si in momentul de fata,adica din august nu a mai trimis nimic,a motivat la politie ca nu va da banii deoarece acestia reprezinta diurna .aceasta diurna este cu caracter permanent adica luna de luna pleaca pe 2500 euro,iar el a achitat 2500 roni in 2 ani.acesti bani ii intra in cont,in tara.este sau nu rea credinta?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 22:32, 1 Decembrie 2010
atitudine asavarsirii unui act contrar convietuirii sociale / nerespectarea ueni sentinte , sustragerea de la plata obligatiei legale a pensiei de intretinere , neplata timp de 2 luni este cert rea credinta ..
Daca dvs puteti dovedi in instanta caracterul permanent al sumelor de bani invocate ar trebui sa reusiti.
bineanteles ca pot dovedi.el a adus la partaj contracte de imbarcare de unde reiese ca aceste sume sunt cu caracter permanet.iar la momentul stabilirii pensiei nimeni nu a spus nimic despre diurna.judecatorul a decis 25% din venitul net lunar,in baza contractelor si a extraselor de cont depuse la dosar.
Mai bine incercati sa ajungeti la un compromis cu fostul sot spre binele copilului, deoarece cu executarea silita a diurnei asa cum doriti nu aveti nici o sansa. Art. 409 cod pr. civila prevede:
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeazã pensia de întreþinere de cãtre instanþã? nell12324 nell12324 as dori sa aflu si eu cum se calculeaza pensia de intrtinere de catre instanta,pe cate luni salariale se calculeaza 3 luni 6 luni sau 1 an.multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Diesel999 Diesel999 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)