avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie monoparentala

Buna seara.Timp de 1 an si 10 luni cat are acum baiatul meu am beneficiat de alocatie monoparentala.Acum mi s-a spus ca nu mai pot beneficia de alocatie monoparentala deoarece nu stau impreuna cu iubitul meu.Nu sunt casatorita cu el iar el lucreaza in Italia.Nu stiu de ce atata timp am putut lua alocatie si acum nu mai pot beneficia de ea.Mi se pare o tampenie.Va rog frumos sa imi spuneti ce sa fac mai departe si daca este adevarat ce mi-au zis cei de la primarie ca nu mai pot beneficia de alocatie monoparentala decat daca stau impreuna cu iubitul meu.Nici inainte nu am stat impreuna cu el si am beneficiat.Va multumesc frumos.:((
Cel mai recent răspuns: ioana070 , utilizator 00:40, 22 Ianuarie 2011
Alocatia monoparentala nu are nici o legatura cu faptul ca stati sau nu impreuna cu iubitul...ea este o forma de sprijin acordata copiilor crescuti de un singur parinte (care nu este casatorit in mod legal). Singura problema, in cazul dvs, ar fi daca copilul dvs. este al iubitului, acesta fiind desemnat reprezentant legal al minorului si titularul dosarului de alocatie. Daca dvs. sunteti reprezentantul legal al copilului...chiar nu vad nici o problema.
Copilul este pe numele lui dar cat timp lucreaza tatal copilului in Italia copilul sta cu mine.Titularul dosarului pana acum am fost eu nu tatal copilului.Mi s-a spus ca daca vine o ancheta si vede ca eu nu locuiesc cu tatal copilului imi anuleaza dosarul.Pana acum 1 an si 9 luni nu a venit nici o ancheta la mine.:(
In acesc caz...primaria bate campii. Nicaieri in OUG 105/2003, la articolele despre alocatia monoparentala nu scrie ca parintele trebuie sa stea cu concubinul/concubina pentru a primi alocatia...de asta se si numeste alocatie monoparentala; se acorda copiilor crescuti de un singur parinte!!! Tot ce trebuie sa faceti este sa actualizati veniturile declarate daca, cumva, tatal realiza venit cat timp statea cu dvs. (daca nu mai exista acum acel venit in familia dvs, declaratia de venit trebuie modificata).
Tatal nu are nici un fel de venit aici in tara.Am facut din nou dosarul cu toate actele si mi s-a spus ca nu mai are rost pt ca o s avina in ancheta si o sa mi-l respinga.Chiar nu mai inteleg nimic.#-o
Mi-au spus ca de curand au anulat dosarul unei mame care avea un copil cu handicap pt ca a venit ancheta si au descoperit ca nu locuia cu tatal copilului.....Nu stiu ce sa fac.Sa ma duc iar la primarie si sa bag dosarul?

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala pentru alocatie monoparentala m_ter m_ter Buna seara! Am depus dosarul pentru alocatia monoparentala,venitul meu este doar alocatia copilului care presupun ca va venii in iunie,nu primesc nici ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile unei mame singure? annuskka annuskka buna seara! ma numesc ana,sunt o tanara de 22 de ani,mama singura,am in crestere un copilas de 2 ani si jumatate.eu locuiesc momentan cu parinti mei,mama ... (vezi toată discuția)
Ajutor social mirere mirere as dori sa stiu ce alte beneficii(drepturi) am daca am un copil de 3 luni,nu am alte venituri decat alocatia lui de 200lei,nu beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)