avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ancheta sociala pentru alocatie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ancheta sociala pentru alocatie monoparentala

Buna seara!

Am depus dosarul pentru alocatia monoparentala,venitul meu este doar alocatia copilului care presupun ca va venii in iunie,nu primesc nici indemnizatie, nici pensie alimentara,locuiesc cu parintii si cei 5 frati. Astazi au venit doua doamne de la primarie pentru ancheta sociala si m-au intrebat despre ce salariu are tatal meu(mama este casnica) si daca mai este vreun salariu in casa( salariu mai are una dintre surori si fratele meu).Mi-au dat de inteles prin atitudinea danselor ca nu beneficiez. Intrebarea mea: Este corect sa intrebe de salariile lor daca eu efectiv nu am nici un venit?(am si demonstrat prin acte: de la notar, Fisc, adeverinta de la Taxe si Impozite). Ce legatura au salariile lor cu veniturile mele ? Daca m-as certa cu tatal meu si m-ar da afara din casa doar atunci as beneficia si eu de alocatie monoparentala? :( Daca as fi avut bani nu as mai fi alergat imediat dupa nasterea copilului dupa acte pentru aceasta alocatie. Si totusi daca nu beneficiez pot macar sa-mi retrag dosarul cu toate actele?

Astept cu nerabdare raspunsul!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 13:45, 1 Iunie 2012
daca ati declarat ca va gospodariti impreuna cu parintii si fratii se iau in calcul toate veniturile (salariile tatalui, surorii si fratelui si alocatia copilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala maddutzyka maddutzyka Buna seara.Timp de 1 an si 10 luni cat are acum baiatul meu am beneficiat de alocatie monoparentala.Acum mi s-a spus ca nu mai pot beneficia de alocatie ... (vezi toată discuția)
Alocatia monoparentala mariniucsimona mariniucsimona am o mare nelamurire poate ma poate ajuta cineva...sunt div si am in grija o fetita de 3 ani,nu lucrez si nu am nici un venit decat pensia alimentara de 150lei ... (vezi toată discuția)
Ajutor social mirere mirere as dori sa stiu ce alte beneficii(drepturi) am daca am un copil de 3 luni,nu am alte venituri decat alocatia lui de 200lei,nu beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)