avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

evaziune fiscala

Daca in anul 2008 in calitate de producator agricol am vandut cereale unei fime care mi-a pus la dispozitie borderou de achizitie pot fi acuzat de evaziune fiscala prin nedeclararea veniturilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 1 Decembrie 2010
Este considerata evaziune fiscala "actiunea persoanelor fizice si juridice, denumite contribuabili, pentru sustragerea de la impunere, in intregime sau in parte, prin orice mijloace, in scopul diminuarii obligatiilor de plata reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume" bugetului de stat.

Dvs. trageti concluzia.

iulian2009 a scris:

Daca in anul 2008 in calitate de producator agricol am vandut cereale unei fime care mi-a pus la dispozitie borderou de achizitie pot fi acuzat de evaziune fiscala prin nedeclararea veniturilor?

Da, puteti fi acuzat de evaziune fiscala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziun e fiscala Mary355 Mary355 Daca un avocat nu incheie contract de asistenta juridica (dar numele lui apare ca aparator si face motivare apel,deci are activitate in dosar),face evaziune ... (vezi toată discuția)
Vinzare produse la negru ( ex haine , incaltaminte ) lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa imi fac un PFA sa incep sa vand haine si incaltaminte . as vrea sa stiu pentru cantitati mici ce taxe se platesc ?? ..as mai vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As ... (vezi toată discuția)