avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni informatice grup organizat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni informatice grup organizat

Buna ziua,

Cine ma poate ajuta intr-un caz de infractiuni informatice in care persoanele arestate sunt pe arest preventiv de 8 luni de zile. Este legal?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:02, 3 Decembrie 2010
Eu ma refeream la 3-4 avocati de inculpat si nu ca 5 avocati sa apere nu stiu cati inculpati.
Cu cat un avocat apara mai multi inculpati ii scade forta sustinerii pentru unul sau mai multi dintre inculpati.
[EDITAT]

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Ma intereseaza un avocat care poate sa reprezinte pe cineva care se afla ina cest dosar; dar cineva care a mai avut cazuri de acest gen.
Daca sunt 200 de volume este o munca titanica pentru avocat.Trebuie sa citeasca tot.
Poate exista si posibilitatea ca pentru una dintre persoane sa nu existe probe dar fara un studiu amanuntit al dosarului nu se poate stii.
Ideea de baza este ca inculpatii se apara suficient pe partea lor,iar avocatul trebuie sa analizeze probele.
Vedeti ca V-am timis un mesaj privat de pe forum.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
practica instantelor este diferita in aceste cazuri dar in ultima perioada se remarca o tendinta de mentinre a inculpatilor in stare de arest preventiv pentru o perioada intinsa de timp sau chiar pana la solutionare.

va pot pune la dispozitie decizii ale instantelor in care s-a inlocuit masura arestarii preventive.

ce probe sunt amintite in rechizitoriu?
Buna seara! Da, este legal ! In functie de particularitatile cazului se poate aprecia daca arestarea pentru 8 luni este o masura excesiva sau este deplin justificata. Pentru acuzatia care se retine in sarcina inculpatului 8 luni de arest nu reprezinta mult daca din probele dosarului rezulta ca se face vinovat. In practica sunt frecvente situatiile cand inculpatii care sunt acuzati de constituire de grup in vederea savarsirii de infractiuni informatice au stat in arest pana la condamnarea definitiva care au primit-o cu executare.

Alte discuții în legătură

Nedumerire masura preventiva dosar penal dia2120 dia2120 am avut interdictie de a nu parasi localitatea care a expirat,timp in care nu s-a efectuat nici o cercetare cu toate ca am propus cca 3 probe pt a dovedi ... (vezi toată discuția)
Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Santaj ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna ziua!!! In urma cu 5 zile un prieten de-al meu a fost arestat pentru Santaj mai exact a cerut o suma de banii la o persoana si persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)