avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citat in calitate de faptuitor (abandon de familie)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citat in calitate de faptuitor (abandon de familie)

buna seara.va rog sa imi spuneti ce sa fac am primit o citatie de la politia din petrosani sa ma prezint in data de 03.12.2010 in calitate de faptuitor in cauza privind abandon de familie vreau sa spun ca sunt divortata de fostul sot si eu m-am recasatorit si locuiesc in deva si nu stiu cum sa procedez pt ca eu lucrez si nu ma ma lasa de la lucru sa imi iau o zi libera.oare daca merg la politia de la deva ma pot lamuri ei
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 23:51, 2 Decembrie 2010
De la serviciu va vor da o zi libera pe baza citatiei de la politie.
Probabil nu ati platit pensia alimentara mai mult de 2 luni sau ceva de genul acesta.
Va recomand sa mergeti maine la politie la Deva sa va interesati, poate se formeaza o comisie rogatorie si va pot lua o declaratie.
Prezentati-va la data,locul si ora prevazute in citatie!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
@Daniel Coman

Citatia este pt data de 03.12.2010
Maine e 02.12.2010. Ce ar strica daca merge maine la politia din localitatea de domiciliu? De altfel, competenta teritoriala are in vedere si locul unde locuieste faptuitorul, poate se rezolva pe plan local.
Prin telefon poate sa resolv problema. Politia Petrosani
- Tel.0254/541 212:
adutescu a scris:

@Daniel Coman

Citatia este pt data de 03.12.2010
Maine e 02.12.2010. Ce ar strica daca merge maine la politia din localitatea de domiciliu? De altfel, competenta teritoriala are in vedere si locul unde locuieste faptuitorul, poate se rezolva pe plan local.

Competenta apartine organului mai intai sesizat.
Din acest motiv trebuie sa mearga la locul si data din citatie!
Nu are nici o relevanta sa mearga la politia unde locuieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trebuie facut denuntul!? Sonji Sonji Daca am la cunostinta o fapta grava, penala care s-a petrecut in alt judet decat cel in care locuiesc eu si doresc sa fac un denunt pentru a aduce la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Dosar penal rgrofu rgrofu am primit o citatie de politie pe care scrie nr. dosar, etc. ca sunt martor-faptuitor si sa ma prezint la ei. Am mai dat o declaratie acum 1an. Citatia a ... (vezi toată discuția)