avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

am primit o citatie de politie pe care scrie nr. dosar, etc. ca sunt martor-faptuitor si sa ma prezint la ei. Am mai dat o declaratie acum 1an. Citatia a venit vineri si era pt. duminica la ora 11. nu am putut ajunge pt. ca am mutatie in alta localitate si am aflat dupa termen . E de rau aceasta calitate de martor-faptuitor si ma duc la ei sau astept citatie pe adresa de mutatie?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 00:02, 29 Decembrie 2010
pentru ce te cheama? Stii? Daca poti spune, e bine s-o faci pentru a primi un sfat competent sa zic asa.
Acum ii poti suna, poti vb cu ei la telefon ca te-ai mutat si ai aflat ulterior si vrei sa mergi la ei sa te anunte la adresa noua.
Nu exista calitatea de martor-faptuitor.
Ori sunteti martor ori faptuitor.
Daca sunteti faptuitor e posibil sa va puna sub invinuire sau sub acuzare,ca sa intelegeti mai bine.

avocat Claudiu Lascoschi
In mod normal ,trebuia sa va prezentati la data si ora,in locul unde ati fost citat.
Mergeti la organul respectiv si aratati situatia sau depuneti o cerere prin posta,recoamandata ,cu confirmare de primire.

Anterior pentru ce ati fost audiat ?
Dati-ne mai multe explicatii si veti primi lamuririle necesare pentru ca aceasta calitate,astfel cum afirma mai sus,dl.avocat nu exista.
Eu cred ca este vorba despre un formular gresit completat.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Este o citatie eronata,iar persoana citata nu are obligatia sa se prezinte,deoarece este indus in eroare in privinta calitatii sale.
frank_kvitta a scris:

Este o citatie eronata,iar persoana citata nu are obligatia sa se prezinte,deoarece este indus in eroare in privinta calitatii sale.

Pe ce va bazati cand dati un astfel de sfat care i-ar putea prejudicia autorului prezentului topic ? de unde deriva lipsa obligatiei in textul legal , cand calitatea sa a fost trecuta eronat ? lamuriti-ma si pe mine daca puteti , cu o baza legala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Audiat buna ziua am primit acasa o citatie de la politie in calitate de audiat .nu stiu despre ce e vb are cineva idee ce inseamna pe citatie scrie ca sant chemat ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de invitat kikers kikers Am primit o citatie in calitate de invitat in cauza privind un dosar penal fara referire ,am o banuiala ca acest dosar priveste evenimentele intamplate la ... (vezi toată discuția)