avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... state de plata nesemnate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

state de plata nesemnate

in iulie 2006, am angajat doua pesoane. in luna februarie una dintre persoane si-a exprimat dorinta de a parasi firma. inainte de a-i inainta documentele catre ITM pentru incheierea cartii de munca cu acordul partilor, l-am rugat sa-mi dea o declaratie, pe propria raspundere, prin care sa confirme faptul ca si-a primit toate drepturile salariale cuvenite, precum si zilele de concediu aferente perioadei lucrate. i-am solicitat acest lucru, stiind ca statele de plata pentru perioada lucrata nu au fost semnate de acesta.
acum, in 2008, sunt chemat in fata instantei, in baza solicitarii acelei persoane de a fi obligat la plata drepturilor salariale pentru perioada lucrata si a indemnizatiei de concediu aferente acesteia.
mentionez ca drepturile salariale au fost achitate, darile catre bugetul de stat au fost retinute si virate, dar nu au fost semnate acele state de plata.
multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 22:03, 15 Martie 2008
Dovada primirii drepturilor salariale se face cu statul de plata semnat , cu viramentul pentru card, sau cu o dispozitie de plata de la casierie. Aceste acte sunt necesare si pentru inregistrarea in contabilitate a platii salariiilor.
Nu vad un motiv pentru care salariatul sa nu semneze statul care este oricum completat lunar si sa dea o declaratie care se pare ca a fost conditia eliberarii carnetului de munca. Sigur ca va sustine in instanta ca nu a primit banii ci doar a fost pus sa scrie declaratia. Chiar daca banii se dau in avans se face tot un stat de plata, altfel nici nu vad de unde s-a aflat suma datorata salariatului.
cu ce dovediti ca ati achitat drepturile salariale? Daca aveti o declaratie din partea salariatului, puteti sa incercati sa va aparati folosind-o.
Daca ati fi folosit mijloacele moderne de plata prin card ( si nu le folositi ) nu ar fi aparut problema cu semnatura. Daca l-ati platit pentru slijba si nu recunoaste mai dati-i o leafa ca nu se v-a bucura de ea. Pentru o firma puternica nici nu se cunoaste.
Pentru concediu luat corect demonstrati cu fisele de pontaj lunar. Mai faceti inca o data calculul ca poate ca are dreptate omul. Ca la luat toti se inghesuie dar la dat maI putini.

Nicolaie Ciobotaru a scris:

Daca ati fi folosit mijloacele moderne de plata prin card ( si nu le folositi ) nu ar fi aparut problema cu semnatura. Daca l-ati platit pentru slijba si nu recunoaste mai dati-i o leafa ca nu se v-a bucura de ea. Pentru o firma puternica nici nu se cunoaste.
Pentru concediu luat corect demonstrati cu fisele de pontaj lunar. Mai faceti inca o data calculul ca poate ca are dreptate omul. Ca la luat toti se inghesuie dar la dat maI putini.

Dupa exprimare se pare ca nu a semnat statele pentru vre-o 8 luni cat a lucrat ,asa ca plata salariului de 2 ori nu este chiar o plata neglijenta. Problema este de ce nu i s-au dat statele la semnat............
asta e. Daca nu ati avut statele de plata semnate si nici documente prin care sa-i demonstrati ca i-ati virat bani, nu aveti decat sa va aparati cu acea declaratie, care nu e totusi OK.

Alte discuții în legătură

Neplata salariului la demisie, recuperare drepturi in instanta moshu82 moshu82 buna ziua am o intrebare cu privinta la neplata salariului mi-am dat demisia de la o firma de transport la care am semnat un stat de plata zicandu-mi ca imi va ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere tribunal pt neplata salariu oanafloarei oanafloarei buna ziua. din mai 2009 mi-a incetat contractul de munca in cadrul unei firme. aveam salariul negociat mai mare decat cel de pe cartea de munca. nu mi s-a ... (vezi toată discuția)