avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului la demisie, recuperare drepturi in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului la demisie, recuperare drepturi in instanta

buna ziua am o intrebare cu privinta la neplata salariului mi-am dat demisia de la o firma de transport la care am semnat un stat de plata zicandu-mi ca imi va plati si restul de bani,dar nu a facut ce a zis.La aceasta problema mai detin si un contract aditional in care este mentionata diurna si plata prin virament bancar , as dori sa stiu daca as castiga in instanta dupa semnarea acestui stat de plata. Am depus si la itm o sesizare la care mi-au spus ca daca detin alte acte ca nu au facut plata salariala sa ii actionez in instanta


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 5 Iunie 2013
Pentru ce perioada ati semnat state de plata?
poi pana pe aprilie 2013 de cand am plecat de la ei.
da, corect. Daca aveti probe ca nu v-a platit salariul, ii puteti actiona in judecata.
Daca a semnat stat de plata ce prbe sa mai existe?

Nesemnarea statului de plata putea sa duca la castigarea litigiului.
daca imi permiteti....daca plata salariului s-a facut de regula prin virament bancar, sigur nu ati semnat niciodata statele de plata, ci doar acum la lichidare. Puteti aduce in instanta dovada unui extras de cont pe ultima luna lucrata la acest angajator din care sa rezulte ca angajatroul nu v-a virat nici-un ban in contul dumneavoastra bancar desi ati semnat statul de plata, insa cu conditia ca plata salariului sa se fi facut dintotdeuna prin virament bancar. Instanta poate fi convinsa...

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Am lucrat la o societate comerciala iar din luna ianuarie 2013 si pana in aprilie 2013 nu am mai primit salariu. I-am cerut insistent angajatorului ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite pentru munca prestata in strainatate Alex_koko Alex_koko Am lucrat in franta timp de 10 luni , ne mintea ca avem contracte de munca , in toata aceasta perioada nu am primit banii , ne mintea ca nu ii face virament ... (vezi toată discuția)
Carte de munca imradu imradu buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului ... (vezi toată discuția)