avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depunere plangere tribunal pt neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depunere plangere tribunal pt neplata salariu

buna ziua. din mai 2009 mi-a incetat contractul de munca in cadrul unei firme. aveam salariul negociat mai mare decat cel de pe cartea de munca. nu mi s-a platit salariul pe lunile martie si aprilie 2009 (de la 1 mai nu mai lucrez).nu am semnat fisa de lichidare la plecarea din unitate. am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila dar nu vor sa-mi plateasca toata suma restanta,ci doar cat era pe cartea de munca. nu am semnat statele de plata din luna ianuarie, desi am primit acei bani. ei nu vor sa plateasca cat a fost neociat, ii pot da in judecata si sa le cer toti banii, inclusiv din ianuarie si banii pe concediu daca statele de plata nu sunt semnate de mine? stiu ca in instanta nu pot primi decat ceea ce este legal pe stat, dar daca eu nu pot demonstra ca salariul negociat nu era cel de pe cartea de munca, nici ei nu pot demonstra ca am luat banii din ianuarie si pana la incetarea contractului de munca fara statele semnate de mine.va rog sa ma ajutati cu un raspunsmultumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:25, 11 Iulie 2009
Daca nu v-au virata banii in cont ci i-ati primit direct cash, este posibil sa aveti castig de cauza daca nu ati semnat nicaieri pentru primirea lor B-)
Puteti sa-i dati in judecata, insa trebuie sa stiti ca daca venitul realizat/luna este mai mare decat cel din cartea de munca trebuie dovedit.
Solicitati asistarea unui avocat, pentru a fi mai sigur de reusita.
Cam greu de dovedit banii platiti la negru ... Dovada executarii contractului individual de munca se face prin prezentarea de catre angajator a documentelor de plata a salariilor.

P.S.
pana in prezent, nu am vazut o hotarare a unei instante care sa dea castig de cauza intr-o astfel de speta ... daca vreunul din colegii are asa ceva il rog sa-mi trimita si mie acea hotarare ... sunt curios sa mad motivatia instantei. :)
Va multumesc pentru raspuns.
Bineinteles ca puteti sa actionati in judecata pe angajator si sa solicitati plata drepturilor salariale din ianuarie pana la data incetarii CIM la care se adauga si compensartea in bani a concediului de odihna neefectuat. In acest caz angajatorul trebuie sa faca dovada platii.
Dar atentie....sa nu se fi virat banii in cont , pe card, ca in acest caz nu este obligatoriu sa semanti statul de plata, iar angajatorul va face dovada platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii neplatite dupa concediere m2gica m2gica Buna ziua...Am fost concediat oficial,cu preaviz, in urma cu 1 luna de zile (neoficial de acum 2,5 luni). Cu greu am reusit sa-mi obtin cartea de munca si a ... (vezi toată discuția)
cum sa-mi recuperez drepturile salariale andrutagrup andrutagrup am lucrat la o firma particulara din luna iulie 2010, iar de la 01 aprilie 2010 am incetat contractul de munca cu acordurile partilor, dar pe luniile ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea statelor de plata! kakadu kakadu lucrez la o firma iar angajatorul nu m-a pus sa semnez state de plata..pot face plangere pentru asta?? desi io am luat banii dar nu pe toti..daca fac plangere ... (vezi toată discuția)