Buna ziua...Am fost concediat oficial,cu preaviz, in urma cu 1 luna de zile (neoficial de acum 2,5 luni). Cu greu am reusit sa-mi obtin cartea de munca si a adeverintei ptr. somaj ,doveditoare de plata a contributiei, in timp util (30 zile). Acum insa nu vrea sa-mi plateasca salariul pe ultima luna si jumatate + salariul compensatoriu la care am inteles ca am dreptul. Mentionez ca pe toata perioada lucrata la acea firma (1.5 ani) nu am primit si nu am semnat nici un stat de plata, cu toate ca am solicitat asta. Deasemenea am constatat dupa ce am primit cartea de munca ca pe ea nu era trecut salariul negociat la angajare, ci numai 60% din el ,cu toate ca acest aspect a fost unul din motivele (promise ca vor fi respectate) angajarii mele la acea firma. Am inteles ca pot sa pot sa il actionez in instanta . Care este termenul limita in care pot face asta? Care sunt demersurile? Ce imi acte imi trebuiesc? Ce sanse am ? Multumesc anticipat
Dvs aveti vreo dovada ca salariul trebuia sa fie in carnetul de munca mai mare? Adica aveti un ex din contractul individual de munca in care sa fie specificat in clar salariul negociat? Daca nu, daca nu aveti nici o dovada in acest sens, nu prea puteti sa faceti nimic.
Cat despre drepturile salariale neridicate puteti inainta contestatie la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca.
Termenul de presc riptie este de 3 ani, deci dvs sunteti foarte in termen
Din pacate nu am cu ce sa dovedesc . In momentul angajarii relatia cu angajatorul era bazata pe incredere si profesionalism , si CIM a fost unul "'standard'' fara alte specificatii :( . Asta inseamna ca in cazul in care voi avea castig de cauza pot "recupera'' salariile in limita sumei inscrise pe cartea de munca :hm: .Ce imi trebuieste ptr. a il actiona in judecata ?