As dori sa va intreb daca am fost concediata din motive care nu tin de persoana mea la data de 13.11.2008 (data incetarii activitatii), as putea primi salariul compensatoriu care mi se cuvenea? (dar pe care nu l-am primit pentru ca nu am stiut si nici nu am avut pe cineva care sa ma invete:()
Se mai poate sa fac acum o cerere pe care sa o inregistrez la ei prin care sa solicit acest salariu compensatoriu?
Nu as vrea sa actionez fara a fi sigura ca acest lucru este posibil...m-am despratit in conditii destul de bune de fosta firma, de aceea as dori as fiu sigura atunci cand fac aces pas.
Termenul de prescriere este de 3 ani de la data incetarii contractului, altfel spus: aveti dreptul de a va cere drepturile cuvenite si neachitate in maxim 3 ani.
Intrebarea mea ar fi, in ultimul fluturas de salariu ar trebui sa apara si salariul compensatoriu, da l-as fi primit, nu?
Adica ar avea o rubrica separata in care s-ar vedea ca a fost platit?
As dori sa stiu daca este ok sa ma duc la ei cu cererea in 2 exemplare si sa cer un nr de inregistrare...un exemplar sa il iau eu.
Acum, pe acea cerere ar trebui sa mentionez si ceva de genul :" daca nu primesc un raspuns in termen de x zile, consider ca firma nu face niciun efort pt a-mi inapoia drepturile, de aceea ma vad obligata sa va actionez in judecata"?
Sau o las doar cu cererea salariului compensatoriu si astept ?
Daca da, cat timp ar trebui sa astept pana sa primesc un raspuns sau direct banii?
E prima data cand imi cer un drept, si as vrea sa fie totul ca la carte (mentionez ca firma respectiva e firma de resurse umane, si ma gandesc ca poate nu ar trebui sa formulez ceva de genul"nu-mi dati banii, va dau in judecata", pt ca nu as vrea sa se ajunga acolo, nu stiu daca imi permit cheltuielile de judecata)
Puteti mentiona in cerere si faptul ca daca nu va sunt respectate drepturile legale veti actiona in instanta societatea, nu este nici o problema.
In ceea ce priveste litigiile de munca nu se percep taxe de judecata (taxe de timbru), ci doar onorariul avocatului pe care il veti recupera de la angajatorul rau platnic ca si cheltuiala de judecata. Se vor depune la dosar chitanta si factura emise de avocat.
Termenul de raspuns la cererii este de maxim 30 de zile.
Salariu compensatoriu
Qimer
Până când trebuie plătit salariul compensatoriu pentru o concediere conform articolului 65 din Codul Muncii? Tocmai mi-am primit pe card ultimul salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu
syka
Buna ziua. Ma numesc Sica si in data de 1.07.2009 mi s-a desfacut contractul de munca conf. art.65 alin 1 si 2 din Codul muncii. Conform CMNN trebuia sa ... (vezi toată discuția)