avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de concediere

conform art 283 cm, drepturile prevazute in ccm se prescriu in 6 luni, eu contest fapta nu forma.Dealtfel, nici nu as fi putut sa contest in 30 de zile neacordarea salariului compensatoriu pentru ca nasterea dreptului a fost la sfirsitul lunii aprilie, prin fluturas(la 45 de zile de la data primirii deciziei).Conform contractului colectiv de munca plata salariilor se face pe 15 si pe 30 ale lunii, eu urmind sa primesc salariul compensatoriu (care nu mi-a fost acordat in fluturas) pe 15 aprilie(adica la mai mult de 30 de zile de la primirea deciziei
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
tudor-daniela-mariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:36, 16 August 2011
Nu, insa in termen de 3 ani, prin actiune separata puteti sa va cereti drepturile salariale neachitate, tot la tribunalul de litigii de munca, fara achitarea vreunei taxe de timbru
tudor-daniela-mariana a scris:

conform art 283 cm, drepturile prevazute in ccm se prescriu in 6 luni, eu contest fapta nu forma.Dealtfel, nici nu as fi putut sa contest in 30 de zile neacordarea salariului compensatoriu pentru ca nasterea dreptului a fost la sfirsitul lunii aprilie, prin fluturas(la 45 de zile de la data primirii deciziei).Conform contractului colectiv de munca plata salariilor se face pe 15 si pe 30 ale lunii, eu urmind sa primesc salariul compensatoriu (care nu mi-a fost acordat in fluturas) pe 15 aprilie(adica la mai mult de 30 de zile de la primirea deciziei

In conformitate cu art. 268,al(1)lit. c,cererea in vederea solutionarii conflictului de munca o puteti depune în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, pentru ca obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate ,din cate am inteles din postarea dvs.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
ContSters136493, utilizator
daca am facut cerere de insolventa si am trecut si acest drept, se va rezolva sau trebuie cerut printr-o alta actiune?
puteti solicita banii in maxim trei ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator bvr bvr Buna ziua! Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: In cazul deciziei de concediere pentru motive neimputabile salariatului in care ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Raspuns la decizie mirelush27 mirelush27 Cand se emite o decizie catre un angajat, emitentul trebuie sa comunice persoanei in cauza termenul in care poate fi contestata(decizia) si cui trebuie sa se ... (vezi toată discuția)