avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator

Buna ziua!
Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: In cazul deciziei de concediere pentru motive neimputabile salariatului in care angajatorul nu specifica faptul ca de exemplu, salariatul beneficiaza de un salariu compensator - angajatul poate contesta decizia si o declararea acesteia nula- termenul fiind de treizeci de zile, dar stiu ca pentru drepturile salariale acesta are la dispozitie trei ani pentru a si le revendica. Considerati ca poate fi declarata nula decizia de concediere dupa cele treizeci de zile pentru motivul mai sus amintit?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 09:22, 16 Octombrie 2009
Dupa pararea mea nu, pentru ca, in cazul unor clauze reglementate de lege sau de Contractul Comun de Munca la nivel national, daca in actul individual reglementarea lipseste, sau este mai defavorabil angajatului, decat regelementarea legala sau contractuala (comuna) atunci se vor aplica reglementarile legale/contractuale comune.

Actul nu este nul, ci se modifica de drept.
Faceti o adresa angajatorului in care solicitati plata salariului compensator conform prevederilor legale.
Miklos MUHI a scris:

Actul nu este nul, ci se modifica de drept.


Actele juridice nu se modifica de drept, ci de cel care l-a emis sau ca urmare a unei actiuni judecatoresti!Altfel nu ar mai exista actiuni in consttarea anularii actelor..Va dati sema ce ar fi sa-si faca fiecare dreptate!

In cazul dvs. daca nu vi se acorda salariu compensator si nu e recunoscut in decizie , trebuie sa atacati in instanta in 30 d zile de la comunicarea acesteia

Se mai poate declara nula decizia daca trec cele 30 de zile de la emiterea acesteia?
Neacordarea salariului compensatoriu nu este un motiv de anulare a deciziei. Intocmiti o cerere de chemare in judecata pentru drepturi banesti ce vi se cuvin in temeiul CCM, in termen de 6 luni de la desfacerea contractului de munca.

Alte discuții în legătură

Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Art. 283 codul muncii ???? este actual? domni56 domni56 Va rog sa confirmati actualitatea! Va multumesc. Jurisdictia muncii ART. 283 – Formularea cererilor de solutionare a conflictelor de munca (1) ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)