avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator

Buna ziua!
Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: In cazul deciziei de concediere pentru motive neimputabile salariatului in care angajatorul nu specifica faptul ca de exemplu, salariatul beneficiaza de un salariu compensator - angajatul poate contesta decizia si o declararea acesteia nula- termenul fiind de treizeci de zile, dar stiu ca pentru drepturile salariale acesta are la dispozitie trei ani pentru a si le revendica. Considerati ca poate fi declarata nula decizia de concediere dupa cele treizeci de zile pentru motivul mai sus amintit?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 09:22, 16 Octombrie 2009
Decizia nu mai puteti s-o atacati dar drepturile salariale da, conf.

ART. 283 Codul Muncii (1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de munca pot fi formulate:
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de munca consta în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor fata de angajator;
Salariul compensator acordat in temeiul contractului colectiv de munca neacordat se incadreaza la acest termen de prescriptie:
Art. 283. Codul Muncii
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Art. 283 codul muncii ???? este actual? domni56 domni56 Va rog sa confirmati actualitatea! Va multumesc. Jurisdictia muncii ART. 283 – Formularea cererilor de solutionare a conflictelor de munca (1) ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)