am lucrat la o firma particulara din luna iulie 2010, iar de la 01 aprilie 2010 am incetat contractul de munca cu acordurile partilor, dar pe luniile ianuarie, februarie si martie 2010 nu am primit salariul pe cele 3 luni de zile. Patronul motiveaza ca nu are bani deoarece nu i s-au virat banii de catre beneficiari. Ce ma sfatuiti sa fac sa pot obtine banii pe luniile lucrate? va multumesc
Aveti doua posibilitati care pot si exercitate concomitent:
1. sesizare ITM, dar trebuie sa stiti ca aceasta insitutie doar constata neplata salariilor si nu poate obliga pe angajator sa vi le plateasca .. va stabili ca masura o data pana la care sa va plateasca salariile restante, iar in caz contrar il poate amenda.
2. actiune in instanta.. Actiunea o depuneti la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu. actiune este scutita de plata taxelor judiciare.
Ati avut contract individual de munca sau in baza carui act ati prestat munca? In orice caz, daca puteti demonstra ca ati lucrat la aceasta societate inseamna ca aveti drepturi salariale. Eu zic sa mergeti la ITM si sa faceti plangere. Apoi in instanta, la Tribunal - chemare in judecata pentru neplata drepturilor salariale.