avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie+neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie+neplata salariului

nu stiu ce sa fac la data de 26.04 2011 am depus dedemisia la firma care am lucram datorita faptului ca nu mi sa platit salariul din luana februarie am lucrat in transporturi salariul 750ron plata se facea la km parcusi am de recuperat suma de 6200 ron ,nu am semnat stat de plata din luna iulie 2010 deocamdata nu mi sa facut lichidarea mi sa spus sa vin dupa 1.50.2011 .sa semnez sau nu fisa de lichidare daca nu primesc banii sau nu .....unde sa ma adresez si ce sanse am sa recuperaz acesti bani.

Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
marius zaha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 20 Iulie 2011
Potrivit art. 281 codul muncii aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata pentru recuperarea sumelor din salarii de carte ati fost privat. Este bine sa mentionati in nota de ;lichidare sau sa solicitati sa se mentioneze pretentiile dv.
Puteti sesiza ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata salariului. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
antre timp am seaizat itmul si am primit un raspuns prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca am primit tote drepturile salariale pe 2010 si 2011 si concediile aferente pe 2010 am42 de zile dar in contractul de munca legal am 21 ??/ cum au ajuns la 42 cei de la itm? iar pe 2011 am in luna aprilie21 luna in care am muncit si detin diagrame tahograf si copii cmr ...asta a constatat itmul si ca statele de plata au fost semnate .eu personal nu am semnat stat din luna iulie 2010.Ce ar trebui sa fac in continuare pentru ami recupera banii?.cum pot sa demonstrez ca mi-au falsificat semnatura?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
marius zaha, utilizator
Concluziile controlului depind foarte mult de actele puse la dispozitia ITM-ului de catre angajator ... referitor la falsificarea semnaturii aveti posibilitatea :
1. fie sa promovati un litigiu de munca avand ca obiect obligarea la plata drepturilor salariale a angajatorului dvs si in cazul acestui litigiu sa va inscrieti in fals cu statele de plata pe care le va prezenta angajatorul ca dovada a platii salariului.

2. fie sa formulati o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea concursului de infractiuni fals si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea salariului damian32 damian32 Buna ziua.Anul trecut in martie 2013 mi-am dat demisia din functia de sofer , de la o firma de salubrizare,Gestionara de la carburanti mi-a semnat nota de ... (vezi toată discuția)
State de plata yamada yamada Pe tot parcursul anului 2009 la un punct de lucru situat la peste 200 Km distanta de sediul central al firmei am avut o angajata cu contract de munca. La ... (vezi toată discuția)
State de plata semnate in fals la itm tg-jiu nelubadea nelubadea Ma numesc Nelu sunt din Tg-Jiu si as dori sa fiu consiliat intr-o problema de natura juridica din sectiunea "litigii de munca" Despre ce este ... (vezi toată discuția)