avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... blocarea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

blocarea salariului

Buna ziua.Anul trecut in martie 2013 mi-am dat demisia din functia de sofer , de la o firma de salubrizare,Gestionara de la carburanti mi-a semnat nota de lichidare, precum ca nu am lipsa de motorina, deci prejudiciu zero, asa si cei de la protectia muncii si contabilitate. Dupa efectuarea lichidarii cu societatea, patronul mi-a dat o parte din salariu, dupa interventia itm-ului, ramana-nd a-mi achita si restul restantei salariale.Anul acesta in luna Ianuarie, am facut iar sesizare la itm pentru, neplata drepturilor salariale restante neachitate de angajator, primind raspuns din partea lor sa actionez firma in instanta.La doua zile dupa ce am primit raspunsul , acesta de la itm, angajatorul mi-a trimes o notificare, precum ca am prejudiciat firma cu motorina in valoare de 8400ron, retinandu-mi 1500 roni, diferenta salariala neachitata, pentru recuperarea prejudiciului. aceasta notificare fiind cu numar de inregistrare, dupa doua zile , dupa ce am primit raspunsul de la itm.
intrebarile mele la dumneavoastra sunt urmatoarele: Odata ,ce mi sa semnat lichidarea la zero, poate sa-mi impute, dupa aproape un an de zile de la demisie?Daca ma duc in instanta si cer expertiza contabila la foile de parcurs si diagramele tahograf, si expertiza tehnica la masina, tinand cont ca masina nu a avut reviiziile tehnice facute , la timp, si inlocuirea pieselor defecte, masina a fost si modificata mecanic , anulandu-i-se calculatorul de bord, am sanse de reusita?Daca castig in instanta pot cere daune morale?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 24 Februarie 2015
damian32 a scris:

....
intrebarile mele la dumneavoastra sunt urmatoarele: Odata ,ce mi sa semnat lichidarea la zero, poate sa-mi impute, dupa aproape un an de zile de la demisie?Daca ma duc in instanta si cer expertiza contabila la foile de parcurs si diagramele tahograf, si expertiza tehnica la masina, tinand cont ca masina nu a avut reviiziile tehnice facute , la timp, si inlocuirea pieselor defecte, masina a fost si modificata mecanic , anulandu-i-se calculatorul de bord, am sanse de reusita?Daca castig in instanta pot cere daune morale?Va multumesc frumos.

Raspunderea patrimoniala a unui salariat se poate angaja in termen de 3 ani de la data cand s-a luat cunostinta de prejudiciul cauzat si de persoana vinovata.

Puteti actiona in instanta pe fostul angajator pentru retinerea nelegala a drepturilor salariale.

Potrivit art.253 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa? damyanoss damyanoss Buna seara. In luna martie 2014 mi-am dat demisia de la o firma de salubrizare, avand ocupatia de sofer autogunoiera,In momentul semnarii notei de likidare, la ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in acest caz damian32 damian32 Buna seara, din data de 03/06/2011 pana pe data de de 26/02/2014 am lucrat la o firma de salubrizare din Braila in functia de sofer.Din data de 24/12/2012 si ... (vezi toată discuția)
Demisie conducator auto si sustragere diagrame simonaelena simonaelena Buna ziua Am avut in firma un coducator auto profesionist care a fost oprit in traffic de catre un reprezentant ISCTR care a constatat ca tahograful are ... (vezi toată discuția)