damian32 a scris:
....
intrebarile mele la dumneavoastra sunt urmatoarele: Odata ,ce mi sa semnat lichidarea la zero, poate sa-mi impute, dupa aproape un an de zile de la demisie?Daca ma duc in instanta si cer expertiza contabila la foile de parcurs si diagramele tahograf, si expertiza tehnica la masina, tinand cont ca masina nu a avut reviiziile tehnice facute , la timp, si inlocuirea pieselor defecte, masina a fost si modificata mecanic , anulandu-i-se calculatorul de bord, am sanse de reusita?Daca castig in instanta pot cere daune morale?Va multumesc frumos.
Raspunderea patrimoniala a unui salariat se poate angaja in termen de 3 ani de la data cand s-a luat cunostinta de prejudiciul cauzat si de persoana vinovata.
Puteti actiona in instanta pe fostul angajator pentru retinerea nelegala a drepturilor salariale.
Potrivit art.253 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.