avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie conducator auto si sustragere diagrame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie conducator auto si sustragere diagrame

Buna ziua

Am avut in firma un coducator auto profesionist care a fost oprit in traffic de catre un reprezentant ISCTR care a constatat ca tahograful are verificarea tehnica expirata. In urma acestei constatari societatea a fost amendata.
Conducatorul a considerat ca nu are nicio vina si si-a dat ieri demisia . Azi nu s-a mai prezentat la munca (nu discutam ca nu a respectat perioada de preaviz) si nu a efectuat predarea autovehiculului si a documentelor aferente. In aceasta dimineata persoanele care au verificat masina au constatat ca ultimele diagrame lipsesc, iar soferul a confirmat telefonic ca le are la el.
Daca va ganditi ca a vrut sa se asigure ca isi va primi drepturile salariale, trebuie sa mentionez ca firma nu este una de transport si plata salariilor se face la data fixa prin plata pe card, niciun salariat nu isi primeste salariul numerar, deci nu se pune problema vreunei retineri in afara legii.

Intrebarea mea este: ce se poate face sa recuperam diagramele sustrase si ce masuri legale putem sa luam impotriva persoanei respective cu privire la acest fapt. Pentru partea cu amenda nu discutam, probabil va face obiectul unui proces.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 12 Februarie 2016
simonaelena a scris:

.....
Intrebarea mea este: ce se poate face sa recuperam diagramele sustrase si ce masuri legale putem sa luam impotriva persoanei respective cu privire la acest fapt. Pentru partea cu amenda nu discutam, probabil va face obiectul unui proces.

Va multumesc

Se poate depune o plangere penala impotriva acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tahograf defect louisa louisa Buna ziua, In data de 04.04.2012 tir-ul societatii a fost oprit de un agent de circulatie pe Autostrada Bucuresti-Pitesti pe motiv ca circula cu viteza prea ... (vezi toată discuția)
Atestat transport marfa - amenda lipsa categoria e pe atestat, modalitate de contestare mario_forever75 mario_forever75 Am obtinut atestatul de transport marfa imediat dupa ce am obtinut categoria C si dupa aceasta am obtinut categoria E.Pe atestat este trecuta categoria C iar ... (vezi toată discuția)
Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)