Pe tot parcursul anului 2009 la un punct de lucru situat la peste 200 Km distanta de sediul central al firmei am avut o angajata cu contract de munca. La inceputul anului 2010 am inchis punctul de lucru, iar angajata a intrat in somaj. Dupa aproape 3 ani, avand o situatie financiara precara, imi aminteste ca desi si-a luat salariu, ea nu a semnat decat o parte din statele de plata. Datorita distantei mari dintre cele 2 sedii si a comoditatii, o parte din statele de plata au fost semnate de catre mine inainte de a fi duse catre ITM. Intre timp firma a fost lichidata.
Intrebare: Mai poate cere angajata salariile din urma cu aproape 3 ani ? Se poate prescrie ? Pot fi acuzat de fals ?
Actiunea se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa-si primeasca salariul ... In prezent, se pot obtine salarii incepand cu luna mai 2009 ...
Daca se va ajunge la litigiu atunci este posibil ca acel stat de plat sa faca obiectul unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii de fals...
Daca firma este lichidata si radiata de la Reg.Comertului , atunci nu mai are de unde obtine salariile restante ...
Radiere srl
bandi2
buna,eu am avut un magazin mic,l am inchis acum 2 animam obtinut si regimul derogatoriu,nu mai sant dator la finante.dar vreau sa stiu,,,eu plec in canada,,, ... (vezi toată discuția)
Comodat
il_so
Intre mama mea si ginere exista un contract de comodat in care se specifica faptul ca rezilierea se poate face unilateral,fara motiv doar cu preaviz de 30 ... (vezi toată discuția)