avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai pot recupera ceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai pot recupera ceva?

Buna ziua.Ma numesc Vaduva Daniela Sofia si pana in data de 07 10 2011 am lucrat lao firma de catering cu sediul in Craiova [edit].

Eu am inceput activitatea de munca in 13 iulie 2009 si pana in prezent nu mi-sa prezentat contractul de munca.Pe data de 10 oct.20011 am fost eu la inspectia muncii si mi s-a extras o copie de pe contractul de munca ce figureaza ca eu am inceput activitatea de munca la respectiva firma pe data de 1 aprilie 2010 si figurez doar cu 4 ore de munca pe zi cand eu lucram de la ora 5 dimineata pana la ora 17-18 seara.
Eu am lucrat in cadrul firmei mai mult de 8 ore cum este prevazut in Codul Muncii,avand mai multe atributii decat cele pentru care am fost angajata.Si nici salariu nu l-am primit la timp.Doamna mai are sa-mi de bani din urma si nu vrea sa-mi mai dea pe motiv ca refuz eu sa-mi semnez statele de plata pe care eu nu le-am vazut niciodata de cand lucrez la firma respectiva.
Vreau sa va aduc la cunostinta ca atunci cand sa facut contractul eu nu am fost de fata,si nu am luat la cunostinta nimic din ce prevedea in el.
Contractul s-a facut in lipsa mea si nici statele de plata nu le-am vazut.
Mai pot sa-mi recuperez orele pierdute?
Se poate modifica contractul de munca?
Imi pot recupera banii cuvenitii?
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 17 Octombrie 2011
Numai printr-o actiune in instanta va puteti recupera drepturile salariale aferente perioadei lucrate ... dar atentie, veti lua banii care sunt prevazuti in c.i.m. pentru jumatate de norma ...

Situatia dvs este un mic mai complexa intrucat necesita o abordare mult mai ampla , si anume:
1. institutional
Va puteti adresa ITM-uluisau Inspectiei Muncii pentru neplata salariului aferent perioadei lucrate .
ITM-ul va verifica cele mentionate de dvs in sesizare , urmand a stabili un plan de masuri pentru aducere la indeplinire .. in caz contrar, va sanctiona contraventional pe fostul dvs angajator.

2. legal
- actiune in instanta pentru neplata salariului (litigiu de munca)
- plangere penala pentru savarsirea concursului de infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals - in conditiile in care, asa cum ati mentionat , dvs nu ati semnat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte, desfintarea postului Mu24ever Mu24ever Buna ziua, Problema mea este urmatoarea. Lucrez din 2005 la \\\"aceasta firma\\\" si pana anu trecut totul era ok din punctul meu de vedere pana cand am ... (vezi toată discuția)
Buna seara theofilius theofilius la data de 01.10.2012 mi am dat demisia din functia de hidrolog la firma la care am lucrat pe motivul ca nu mi am luat salariul timp de 5 luni. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Transport persoane. Sofe Sofe Este normal să lucrez în transport de persoane de la ora 6 până la ora 21. (vezi toată discuția)