avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals in acte, desfintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals in acte, desfintarea postului

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea. Lucrez din 2005 la "aceasta firma" si pana anu trecut totul era ok din punctul meu de vedere pana cand am vazut primul stat de plata dupa 3 ani in care figuram cu 180 de RON salariu lunar adika ma incadrasera la 2 ore desi eu stateam 8 ore si uneori imi pierdeam si noptile acolo(eu fiind convins ca am minim pe economie cum ne-am inteles la inceput.). Am cerut contractul de munca. Cand mi l-au aratat acel contract inregistrat la ITM nu era SEMNAT de MINE pentru ca nu mi-au aratat niciodata contractul desi eu il mai cerusem cu 3 ani in urma. In momentul de fata au incercat sa ma agate sa semnez demisia cu incheierea de comun acord, acum mi-au pus in fata sa semnez Desfintarea postului. Din cate m-am interesat nu au nevoie de semnatura mea pentru a desfinta un post. Mi-au spus ca e culmea nesimtiri ca cer dupa 4 ani fisa postului si multe altele.
Vreau sa stiu ce pot face in continuare pentru a obtine compensatii financiare pentru toti cei 4 ani de munca in care am fost mintit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 27 Februarie 2009
O sesizare la ITM, in prima faza si apoi in instanta.
1. Puteti face plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals si uz de fals.
2. Chiar daca aveti ceva de recuperat sau de cerut de la acest angajator ca drepturi banesti, acestea pot fi acordate de catre instanta doar din urma cu 3 ani.
elis a scris:

1. Puteti face plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals si uz de fals.
2. Chiar daca aveti ceva de recuperat sau de cerut de la acest angajator ca drepturi banesti, acestea pot fi acordate de catre instanta doar din urma cu 3 ani.

Eu doresc banii pe perioada cat am lucrat acolo care trebuiau sa intre pe cartea de munca nimic mai mult. Care ar fii pasii care trebuie sa-i urmez. Astept decizia de concediere si o contest in instanta? Fac plangere doar la ITM sau mai trebuie si in alta parte. Am nevoie de vreun document? La concediere trebuie sa semnez ceva?
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
Mu24ever, utilizator
1. Puteti depune fie o sesizare la ITM , fie o actiune in instanta pentru plata drepturilor salariale restante.
2. De la data primirii deciziei de concediere aveti la dispozitie 30 de zile de a o contesta la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliul.
3. Pentru actiunea in instanta privind neplata salariului - chiar daca in litigiile de munca sarcina probei ii revine angajatorului -, trebuie sa dovediti instantei ca ati lucrat 8 ore, in loc de 2 ore cat se prevede in c.i.m., iar pentru diferenta de timp lucrat nu ati primit niciun ban.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere si ingrijire copil? ana-maria27 ana-maria27 Buna ziua numele meu este Ana am lucrat la o firma 2 ani de zile, dupa care am ramas in concediu de creste copil pana la 2 aniin anul 2006,inainte de a implini ... (vezi toată discuția)
Incheiere c.i.m. pe motiv economic catalin_kti catalin_kti pana acum 2 zile am lucrat la o firma de pe platforma dacia, in data de 3 mai am fost anuntati ca urmeaza sa se incheie C.I.M. pe motive economice la ... (vezi toată discuția)
Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)