avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... state de plata nesemnate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

state de plata nesemnate

in iulie 2006, am angajat doua pesoane. in luna februarie una dintre persoane si-a exprimat dorinta de a parasi firma. inainte de a-i inainta documentele catre ITM pentru incheierea cartii de munca cu acordul partilor, l-am rugat sa-mi dea o declaratie, pe propria raspundere, prin care sa confirme faptul ca si-a primit toate drepturile salariale cuvenite, precum si zilele de concediu aferente perioadei lucrate. i-am solicitat acest lucru, stiind ca statele de plata pentru perioada lucrata nu au fost semnate de acesta.
acum, in 2008, sunt chemat in fata instantei, in baza solicitarii acelei persoane de a fi obligat la plata drepturilor salariale pentru perioada lucrata si a indemnizatiei de concediu aferente acesteia.
mentionez ca drepturile salariale au fost achitate, darile catre bugetul de stat au fost retinute si virate, dar nu au fost semnate acele state de plata.
multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 22:03, 15 Martie 2008
in momentul plecarii angajatilor folositi fisa de lichidare ?

ar fi fost bine ca angajatii care pleaca sa fi facut asa ceva, acolo puteti trece o rubrica de genul " drepturile salariale au fost chitate la zi si salariatul consimte intru totul acestea", binenteles aceasta fisa de lichidare se semneaza si de catre salariat...:D
claudia baltatescu a scris:

in momentul plecarii angajatilor folositi fisa de lichidare ?

ar fi fost bine ca angajatii care pleaca sa fi facut asa ceva, acolo puteti trece o rubrica de genul " drepturile salariale au fost chitate la zi si salariatul consimte intru totul acestea", binenteles aceasta fisa de lichidare se semneaza si de catre salariat...:D

Nici acesta nu justifica nesemnarea statului de plata. Aceste formule nu pot dovedi cu certitudine ca salariul a fost platit in totalitate impreuna cu toate drepturile salariale. In plus statele nesemnate nu pot justifica inregistrarea contabila a acestuia . Adica sumele care nu sunt justificate ca platite trebuiesc depuse in banca ca salarii neplatite , daca nu este semnat statul , nu este virat pe card sau nu este suma eliberata pe un document de incasare - plata atunci nu poate fi inregistrat in contabilitate ca platit.
ok, sunt de acord cu tine, insa din discutiile anterioare reiese ca nu a semnat nici state de plata si nu poate justifica nici viramentul pe cardul de salarii....#-o
Stii cum se spune:cea mai buna aparare este atacul.Spunei patronului ca ai toate chitantele cu care ai primit banii cu titlu de salar care este diferit de cel inscris in CIM.Cum ar justifica acesti bani daca ai sesiza garda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului la demisie, recuperare drepturi in instanta moshu82 moshu82 buna ziua am o intrebare cu privinta la neplata salariului mi-am dat demisia de la o firma de transport la care am semnat un stat de plata zicandu-mi ca imi va ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere tribunal pt neplata salariu oanafloarei oanafloarei buna ziua. din mai 2009 mi-a incetat contractul de munca in cadrul unei firme. aveam salariul negociat mai mare decat cel de pe cartea de munca. nu mi s-a ... (vezi toată discuția)