avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie :
Prescrierea unei datorii (sulta) curge de la data stabilita de instanta ca data de plata a sultei sau de la data inscrierii pivilegiului in cartea funciara ?
In situatia in care exista o hotarare judecatoreasca irevocabila de anulare a executarii silite pentru aceasta sulta si o horarare irevocabila pentru mentinerea privilegiului , datoria se mai poate prescrie in acel termen de 3 ani? Sau ramane pentru totdeauna datorita privilegiului dand cale deschisa pentru executari silite la nesfarsit ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: orsenigrobert , utilizator 16:55, 3 Decembrie 2010
data stabilita de instanta pentru plata sultei ar trebui sa fie data de la care curge termenul de prescriptie
Carmen Sigaciu a scris:

data stabilita de instanta pentru plata sultei ar trebui sa fie data de la care curge termenul de prescriptie

Va multumesc .
Din pacate , la 35 ani (in scaun cu rotile), sunt purtat prin instante de niste indivizi fara Dumnezeu, care incearca din nou sa ma execute silit...
Termenul de prescriptie este de 3 ani , curge de la data stabilita de catre instanta de judecata, in cazul in care hotararea judecatoreasca e definitiva si irevocabila.
Stoica Ioana a scris:

Termenul de prescriptie este de 3 ani , curge de la data stabilita de catre instanta de judecata, in cazul in care hotararea judecatoreasca e definitiva si irevocabila.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta gigel65 gigel65 Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta amia1940 amia1940 In 2009 am facut partajul si am achitat fostei sotii jumatate din pretul apartamentului prin transfer bancar în contul fostei sotii. Din câte stiu dreptul la ... (vezi toată discuția)