avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere sulta

In 2009 am facut partajul si am achitat fostei sotii jumatate din pretul apartamentului prin transfer bancar în contul fostei sotii. Din câte stiu dreptul la sulta se prescrie dupa 3 ani. Ce act normativ prevede prescrierea?
Cel mai recent răspuns: Elena Ciobanu , Avocat 00:25, 18 Ianuarie 2012
Decretul 67/1958 cu privire la prescriptia extinctiva.
Potrivit DL 167 din 1958, aplicabil pana la 01.10.2011, termenul general de prescriptie pentru urmarirea unei creante este de 3 ani. Acelasi termen general de prescriptie de 3 ani este prevazut si de art. 2517 din Noul Cod Civil. In cazul d-vostra sulta stabilita de instanta printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva si irevocabila reprezinta un drept de creanta care trebuie executat, fie pe cale amiabila, fie pe calea executarii silite, in termenul general de prescriptie de 3 ani, care incepe sa curga de la data raminerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.Termenul de prescriptie insa poate fi supus intreruperii si suspensarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere drept creanta danaa1 danaa1 La constructia a unui imobil construit pe terenul socrilor, a contribuit si nora, dupa decesul socrilor, mostenitor a devenit fiul. Ulterior fiul mostenitor ... (vezi toată discuția)
S-a abrogat legea 167/1958 privind prescriptia extinctiva? mereuinfo mereuinfo Va rog sa-mi spuneti daca in cazul asociatiilor de proprietari legea 230/2007 interzice aplicarea legii 167/1958 privind prescriptia extinctiva intrucat ... (vezi toată discuția)
Prescrierea debitelor si creantelor contabilitate online contabilitate online Ce acte normative reglementeaza prescrierea debitelor si creantelor intre terti (contract civil) ? (vezi toată discuția)