avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen prescriere drept creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen prescriere drept creanta

La constructia a unui imobil construit pe terenul socrilor, a contribuit si nora, dupa decesul socrilor, mostenitor a devenit fiul. Ulterior fiul mostenitor divorteaza. Sotia acestuia, are drept de creanta de a solicita de la sotul sau o suma de bani pentru contributia adusa la imobilul construit pe numele socrilor?
Care este termenul de prescriere? Un articol de lege puteti sa imi indicati?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 8 Februarie 2016
3 ani de la data imbunatatirilor.
Art. 1345 Noul cod civil Îmbogăţirea fără justă cauză
3 ani de la data cănd au fost făcute cheltuielile.

Dacă acea dată este înainte de 01.10.2011, textul de lege este art. 3 Decretul 167/1958. Dacă data este ulterioară, art. 2517 Cod Civil.

CristinaPaisa a scris:

3 ani de la data imbunatatirilor.
Art. 1345 Noul cod civil Îmbogăţirea fără justă cauză

Am citit art. 1345 Noul cod civil, insa nu precizeaza termenul de 3 ani.
Unde scrie ca e vorba de 3 ani?
Art1345 e temeiul in care cereti banii, iar in legatura cu termenul de prescriptie, temeiul de drept e indicat chiar deasupra mesajului dvs, l-ati citit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta amia1940 amia1940 In 2009 am facut partajul si am achitat fostei sotii jumatate din pretul apartamentului prin transfer bancar în contul fostei sotii. Din câte stiu dreptul la ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare??? VONPAUL006 VONPAUL006 Conform art.720 8, Cod Proc Civ o hotarire in domeniul comercial data de Tribunal e executabila chiar daca este atacata in instanta. Conform ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cãtre un furnizor monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi: S-a înregistrat în contabilitatea firmei 2 facturi de cumpărări materiale: una din 31.05.2005- 451,35 ron şi una ... (vezi toată discuția)