avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere,demisie semnata in alb,salar+lichidare nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere,demisie semnata in alb,salar+lichidare nu se stie daca o sa primesc...

buna ziua/seara,lucrez de 2 ani,am contract de munca de aproximativ 2 ani si am fost concediata(am fost obligata sa semnez demisie in alb cand am semnat si CIM)disciplinar zic eu asa ar trebui dar fara nici o instiintare decat una verbala de la seful meu de sala,precizez ca sunt ospatar intr`un pub.din data de 1 decembrie conform spuselor managerului nu mai sunt salariata in aceasta firma(particulara),dar eu imi pot lua banii,dupa spusele,lui pe 15 decembrie(zi de lichidare.)m salariu inim pe economie(600 ron ),au existat multe penalizari din salar 10%,50% iar acum a zis ca o sa fiu penalizata 30%.nu stiu daca este legal ce face aceasta firma.nu am fost instiintata decat verbal cu aceasta concediere,desi cred ca o sa fie o demisie deoarece eu am semnat`o in alb,dar as dori sa`mi spuneti daca pot rezolva aceasta situatie pe cale juridica.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 10:00, 2 Decembrie 2010
Una din sanctiunile din Codul Muncii este reducerea salariului cu 5-10% pe 1-3 luni. Daca angajatorul v-a retinut mai mult si aveti dovezi clare asupra acestor retineri puteti sa-l dati in judecata.
retinerile salariale se pot face doar in baza unui referat, vi se trimite acasa o notificare sa prezentati la o cercetare disciplinara pt. abaterile savarsite, se intruneste o comisie de cercetare si abia apoi se poate dispune o retinere din salariu, dar nicidecum 50% din salariu. daca nu s-au facut toate aceste proceduri va sfatuiesc sa il dati in judecata pt. abuzurile facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme serioase cu angajatorul Catalin P Catalin P Va salut, Ma numesc Catalin si sunt angajat la o firma tot din Ploiesti. Vreau sa va prezint mai multe abateri, si sa ma sfatuiti cum sa procedez. Iata ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului, mi-a fost retinut salariul pe motivul lipsurilor din magazin buburuza 29 buburuza 29 Buna ziua, V-am relatat acum ceva timp problemele pe care le intampin in firma la care lucrez. .Pe scurt lucrez de un an jumatate in aceasta firma (comert ... (vezi toată discuția)
Prevederi roi cobru cobru din cate stiam eu, Regulamentul de Ordine Interioara nu poate incalca codul muncii. Situatia este urmatoarea: se doreste sa ni se introduca in ROI prevederi ... (vezi toată discuția)