Buna ziua,
V-am relatat acum ceva timp problemele pe care le intampin in firma la care lucrez. .Pe scurt lucrez de un an jumatate in aceasta firma (comert cu haine), iar acum ceva timp am fost informati ca vom incepe sa platim minusurile, furturile din magazin" . Modul in care le-am platit pana acum a fost ceva de genul: ne incasam salariul, pe card sau in mana , semanand ca l-am incasat integral, dupa care plateam "asa zisele minusuri" predand banii care ni se cereau in mana managerei magazinului , semanad doar o hartie scoasa la calculator cu numele nostru si suma pe care o plateam. Am refuzat sa mai platim in acest mod pentru ca ni s-a parut a fi un mod de plata ilegal, am cerut dovada. Ni s-au refuzat toate acestea. Lucrurile s-au agravat acum cateva saptamani cand s-au furat din magazin produse, pe care acum managera magazinului ne obliga sa le platim integral acuzandu-ne ca este vina noastra ca s-au furat (postul meu este de lucrator comercial), desi avem camere de supraveghere si am cerut inregistrarea din momentul furtului sa vedem in ce moment s-au furat si daca este vina noastra, ni s-a refuzat .
Prin urmare in data de 3.02.2010 , data in care trebuia sa imi fie virat salariu pe card , nu l-am primit, am intrebat de ce, mi-s-a raspuns ca s-a retinut de catre managera , pentru acest furt. Mi-am cerut salariul si mi s-a spus ca o sa imi dea doar jumatate , cealalta jumatate fiin retinuta pentru minusuri.Am depus plangere la I.T.M , iar azi am fost chemata si constransa sa accept plata acestor minusuri si sa incasez doar cealata jumatate din salariu , am refuzat , prin urmare am fost amenintata ca o sa mi se gaseasca motive pentru trei avertismente in urma carora o sa fiu data afara din firma, pe motive indisciplinare ori sa imi dau eu demisia.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
Sa imi dau demisia ? , Ma pot obliga sa platesc acest furt?
Este legal ca mi-au retinut salariu in acest mod?
:(( :(
Cel mai recent răspuns:
buburuza 29 , utilizator
21:55, 5 Februarie 2010