avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABUZ DIN PARTEA ANGAJATORULUI, mi-a fost retinut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABUZ DIN PARTEA ANGAJATORULUI, mi-a fost retinut salariul pe motivul lipsurilor din magazin

Buna ziua,

V-am relatat acum ceva timp problemele pe care le intampin in firma la care lucrez. .Pe scurt lucrez de un an jumatate in aceasta firma (comert cu haine), iar acum ceva timp am fost informati ca vom incepe sa platim minusurile, furturile din magazin" . Modul in care le-am platit pana acum a fost ceva de genul: ne incasam salariul, pe card sau in mana , semanand ca l-am incasat integral, dupa care plateam "asa zisele minusuri" predand banii care ni se cereau in mana managerei magazinului , semanad doar o hartie scoasa la calculator cu numele nostru si suma pe care o plateam. Am refuzat sa mai platim in acest mod pentru ca ni s-a parut a fi un mod de plata ilegal, am cerut dovada. Ni s-au refuzat toate acestea. Lucrurile s-au agravat acum cateva saptamani cand s-au furat din magazin produse, pe care acum managera magazinului ne obliga sa le platim integral acuzandu-ne ca este vina noastra ca s-au furat (postul meu este de lucrator comercial), desi avem camere de supraveghere si am cerut inregistrarea din momentul furtului sa vedem in ce moment s-au furat si daca este vina noastra, ni s-a refuzat .
Prin urmare in data de 3.02.2010 , data in care trebuia sa imi fie virat salariu pe card , nu l-am primit, am intrebat de ce, mi-s-a raspuns ca s-a retinut de catre managera , pentru acest furt. Mi-am cerut salariul si mi s-a spus ca o sa imi dea doar jumatate , cealalta jumatate fiin retinuta pentru minusuri.Am depus plangere la I.T.M , iar azi am fost chemata si constransa sa accept plata acestor minusuri si sa incasez doar cealata jumatate din salariu , am refuzat , prin urmare am fost amenintata ca o sa mi se gaseasca motive pentru trei avertismente in urma carora o sa fiu data afara din firma, pe motive indisciplinare ori sa imi dau eu demisia.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
Sa imi dau demisia ? , Ma pot obliga sa platesc acest furt?
Este legal ca mi-au retinut salariu in acest mod?
:(( :(
Cel mai recent răspuns: buburuza 29 , utilizator 21:55, 5 Februarie 2010
Imi este teama ca este greu de dovedit acest fapt cat timp nu ati fost impiedicata sa va luati salariu, cum greu este sa dovediti ca a dorit sa va retina din acesta.
Puteti demisiona si daca doreste sa efectuati preavizul o puteti face apoi solicitati in instanta salariile neridicate. Personal cred ca va este acceptata demisia si fara preaviz.
salariul trebuia sa imi fie virat pe card pana in data de 04/02 conform CMI si a unui act aditional, managera a impiedicat virarea banilor iar salariul meu se afla in posesia ei,
credeti ca ar trebui sa incasez numai aceea parte care o vror ei?
pt ca daca fac asta eu semnez ca mi-am primit tot salariul, ca asa vror, dupa care sa dau cealalata parte si sa imi dea un proces verbal pe aceea parte
asta nu ar fi ca si cum eu as acepta acuzatia ca din vina mea sa produs acel furt?
si ca sunt de acord sa il platesc?
este ok sa fac asta ?
eu nu as incasa o parte din salariu ci as solicita acest salariu in instanta
Va multumesc pentru toate raspunsurile date
O sa las ITM sa investigheze pt ca nu sunt numai eu in situatia asta , mai sunt cateva colege.
Ca o paranteza vreau sa spun ca acest forum este de un mare ajutor, daca pot sa spun asa,prin raspunsurile si sfaturile dumneavoastra ne dati curajul sa continuam 'lupta" pentru obtinerea drepturilor noastre , impotriva acestor abuzuri, cred ca sunt foare multi oameni supusi la astfel de abuzuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!!!! imputari din salariu ilegale buburuza 29 buburuza 29 Buna ziua, Am accesat acest forum pentru ca am urgent nevoie de un raspuns legal pivind anumite nereguli la firma la care lucrez. Lucrez la aceasta firma de ... (vezi toată discuția)
Sa accept sau nu constrangerile angajatorului? buburuza 29 buburuza 29 buna seara, am nevoie de un sfat de la un avocat specializat in litigii de munca. Pentru cei care imi cunosc problemele , nici pana azi nu mi-am incasat ... (vezi toată discuția)
Contractul de ordine interioara ce valoare are in cazul imputarilor din salariu buburuza 29 buburuza 29 buna ziua as dorii sa stiu ce valoare are contractul de ordine interioara in cazul unor imputari din salariu. firma la care lucrez ma ameninta ca imi retine ... (vezi toată discuția)