avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bonuri de benzina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bonuri de benzina

Va rog sa imi spuneti pe baza a ce acte pot trece pe cheltuieli combustibilul.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 12:10, 2 Decembrie 2010
In baza bonurilor de combustibil si a facturii pot fi deductibile doar daca:

Codul fiscal:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Cheltuielile in contabilitate se inregistreaza pe baza documentelor justificative, in cazul Dvs pe baza bonurilor fiscale sau a facturilor emise de furnizori, daca ati incheiat contract comercial cu vreo firma care vinde carburanti. Sa nu uitati insa, ca nu sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile cu benzina decat in situatii exceptionale. Cititi celebra si controversata OUG 35/2009.
Daca mijloacele de transport apartin societatii - inclusiv daca sunt achizitionate in leasing de catre societate - este suficient documentul justificativ eliberat de statia de alimentare.
Daca mijlocul de transport nu apartine societatii atunci este necesar si un contract de inchiriere intre proprietar si societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile-bonuri motorina si taxi Fl0r3ntina Fl0r3ntina cum inregistrez bonurile de motorina si bonurile de taxi in contabilitate? (vezi toată discuția)
Contabilitatea in partida simpla gabydumitru gabydumitru Cheltuielile efectuate pentru societatile debitoare sunt cheltuieli deductibile sau nu? cum le inregistrez? Dar bonurile de benzina le pot inregistra in ... (vezi toată discuția)
Combustibil srl haiducu haiducu mai este deductibil combustibilul pe srl .,auto administrator (vezi toată discuția)