Un prieten italian m-a rugat sa-l ajut sa inchida un srl in Romania, srl in care este administrator. Mai concret, firma respectiva nu a mai avut activitate de aproape 2 ani si italianul s-a trezit sunat de o firma de recuperare creante, cu toate ca mi-a precizat ca srl-ul respectiv nu avea debite.
Cu toate ca nu m-am ocupat deloc de dizolvari sau lichidari, stiu ca este o procedura asemanatoare cu cea de la fuziune (structurata in 2 etape) si, un element esential, societatea sa nu aiba debite.
Etapa 1 – lichidarea si dizolvarea
• Cerere de inregistrare a mentiunii
• Hotararea AGA sau decizia asociatului unic prin care se dispune dizolvarea si lichidarea concomitenta a societatii, prin acordul unanim de impartire a activelor ramase dupa plata creditorilor
• Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
• Dovada achitarii taxelor
Etapa 2 – de radiere
• Cerere de radiere
• Certificatul de inregistrare si anexele
• Situatia financiara de lichidare
• Hotararea de repartizare a activelor
• Certificat de la Fisc din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
• Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
• Dovada achitarii taxelor
Va rog sa imi precizati daca informatiile ce le detin sunt corecte.
da, este corect.
Va trebuie o procura speciala pentru a va ocupa dv. de procedura, procura ce va fi tradusa in lb.romana si care va fi depusa la ORC.
Dar daca are debite nu mai poate fi urmata aceasta procedura. Trebuie sa mergeti la ORC sa va interesati in ce stare este societatea, poate este in curs de dizolvare ceruta de ORC.
Inchidere firma
Capusan Rodica
Buna ziua,avem o firma de constructii fara datorii la adm.fiscala si vrem s-o inchidem deoarece nu mai avem de lucru si functionam pe pierdere,ce modalitate ar ... (vezi toată discuția)