avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului

buna ziua luni 28 nov am lovit un audi aflat intr-o parcare i-am spart un stop si pt ca m-am speriat am fugit de la locul accidentului si ieri 1 dec a venit proprietarul masini spunandu-mi ca cineva i-a spus ca eu i-am lovit masina..acel cineva nu imi stia tot nr masini..omu cu audi si-a reparat masina si mi-a zis sa mergem azi la politzie sa dau o declaratzie cum ca eu i-am lovit masina...mentzionez ca am negat totul de frica ca imi va suspenda permisul au trecut 3 zile de la incindent ce e de facut sa ma duk cu el la politzie sa-u sa-mi vad de trb pt ca el si-a facut masina?ast un raspuns multzumesc:(
Cel mai recent răspuns: paulHD , utilizator 21:25, 2 Decembrie 2010
nu e necesar sa mergi la politie si sa dai vreo declaratie.
chiar daca ai lovit masina, puteati sa mergeti la asigurator si omul isi recupera banii de la acesta.
acum ar trebui si ar fi cinstit sa-l despagubesti pe om
dar eu nu am de unde sai dau omului banii acestia oricat de mult as vrea si nu cred ca ma va ierta asa pur si simplu..dak mergem la politzie ce as putea patzi?care ar fi amenda si in cat timp o pot plati..multzumesc pt raspunsuri
daca nu gresesc, orice accident soldat doar cu daune materiale se raporteaza la politie in 24 de ore sub sanctiunea suspendarii permisului ptr 30 de zile. In fapt, aveai obligatia sa te prezinti la politie in 24 de ore, deci daca recunosti fapta (sau se poate vedea pe masina ta urmele accidentului) vei pierde permisul ptr 30 de zile.

apoi, in accidentele soldate daor cu daune materiale nu exista "fuga de la locul accidentului", asta este valabila atunci cind exista victime.

ramine la latitudinea ta daca recunosti fapta (si suporti consecintele contraventionale si cele materiale) sau negi totul pina in pinzele albe.
deci am fost cu omu azi la politzie am primit o amenda contraventzionala de 480 de lei si mi s-a suspendat permisu..omu si-a facut masina din bani lui dak asigurarea mea nui mai plateste lui daunele pt ca nu pot face constatarea..iar dak asigurarea nu il despagubeste din cauza asta el are pretentzia sai platesc eu..dak nu o fac are procesu verbal ma poate da in judecata:-/...ast un raspuns multzumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Accident ady492 ady492 masina era parcata si am fost lovit de o alta masina la politie sa constatat ca soferul masini care ma lovit avea o alcolemie de 0,35 in aerul expirat si ... (vezi toată discuția)
M-a lovit o persoana care avea carnetul suspendat Kl4rys Kl4rys Buna ziua! Circulam pe un drum judetean, un tip a iesit de pe o ulita din stanga mea. Ne-am lovit, nu au fost vatamari corporale, ne-am inteles sa facem ... (vezi toată discuția)