avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru cine doreste sa ma ajute. Cum este platit un salariat care din motive medicale, cu avizul medicului, lucreaza doar 6 ore pe zi in loc de 8? Si daca se poate va rog, neaparat baza legala! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magdalena Mirela , utilizator 14:54, 2 Decembrie 2010
Explicati mai in amanunt va rog.
Deci, un angajat al unei institutii de stat, vine din concediu medical si conform recomandarii medicului, nu mai poate lucra sa zicem dacat 6 ore pe zi. Va lua acesta salariul complet sau doar pentru cele 6 ore lucrate? Sau acest lucru nu este posibil deloc?
Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010
Art. 35. - În cazul recomandărilor medicale, patronul va asigura trecerea salariaţilor în alte locuri de muncă şi, după caz, recalificarea acestora, în funcţie de posibilităţile fiecărei unităţi, care vor fi stabilite împreună cu sindicatele.

in functie de posibilitatile unitatii – deci este o norma de recomandare si nu una imperativa.
Nu inainte de a va multumi pentru raspuns, revin cu o precizare : Salariatul in speta a depus cerere sa-i fie aprobata munca de doar 6 ore in loc de 8, i s-a aprobat si acum nu stie nimeni cum sa-l plateasca. Ca la noi, la nimeni!#-o
Expun doar un punct de vedere personal. In mod normal s-a schimbat durata de munca de la 8 ore la 6 ore. Asata a cerut, iar angajatorul a acceptat, fiind posibil ceea ce a cerut in cerere. Este normal sa il platiti aferent la 6 ore.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Popa Adrian, Contabil

Alte discuții în legătură

Program lucru femei însărcinate Lav_28 Lav_28 Buna ziua, Am o întrebare: spuneți-mi, vă rog, daca o femeie însărcinată are programul de lucru redus la 6 ore (pe baza adeverinței de la medicul ... (vezi toată discuția)
Recucerea orelor de program Plainiceanu Plainiceanu care este baza legala pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 orepentru salariatul care a are probleme de sanatate certificate de documente ... (vezi toată discuția)
Reducere program gravida ALLEXANDER11 ALLEXANDER11 Buna ziua, Am un contract de 8 ore și unul de 4 ore , daca solicit aplicarea acelei reducere de 1/4 voi lucra 6 ore și la celălalt job 3 ore? Va ... (vezi toată discuția)