avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recucerea orelor de program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recucerea orelor de program

care este baza legala pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 orepentru salariatul care a are probleme de sanatate certificate de documente medicale, in acest caz se vor diminua si drepturile salariale?
va multumesc ptr. raspuns.:">
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:40, 2 Decembrie 2010
mai e un subiect deschis pe tema asta

Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010
Art. 35. - În cazul recomandărilor medicale, patronul va asigura trecerea salariaţilor în alte locuri de muncă şi, după caz, recalificarea acestora, în funcţie de posibilităţile fiecărei unităţi, care vor fi stabilite împreună cu sindicatele.

in functie de posibilitatile unitatii – deci este o norma de recomandare si nu una imperativa.
da se va reduce si salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate acte ContSters185131 ContSters185131 1.In cazul in care un angajat are acordul medicilor ca pgramul de lucru sa fie de 4 ore,angajatorul e obligat sa accepte? ce se poate ... (vezi toată discuția)
Salarizare Magdalena Mirela Magdalena Mirela Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru cine doreste sa ma ajute. Cum este platit un salariat care din motive medicale, cu avizul medicului, lucreaza doar 6 ore ... (vezi toată discuția)
Schimbare art ContSters194699 ContSters194699 va rog sa-mi spuneti daca mai este in vigoare art 35 din codul muncii 2007-2010,e posibil sa intervina schimbari in noul cod? -are angatorul drept legal ca ... (vezi toată discuția)