avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat plecat din tara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat plecat din tara

Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si sa semneze in locul meu???
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
hambra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:59, 7 Martie 2008
Toate raspunsurile sunt ok,...dar administratorul nu-si poate delega atributiile decat daca acesta putere i-a fost recunoscuta prin actul constitutiv sau un act modificator al actului constitutiv.

Parca asa era prin lege.
filipoiu a scris:
nu cred ca ar trebui confundati termenii de reprezentanti ai societatii cu mandatari.

Mandatarii au puterea de a reprezenta, daca nu se prevede altfel in mandat. De altfel, relatia intre societate si administratorii / directorii sai e guvernata de regulile mandatului.

mandatul(prin procura autentica ) acopera o arie foarte vasta de obicei, si nu e obligatoriu sa-l declari la registrul comertului pentru a fi valabil.

Daca mandatul include reprezentare, atunci mandataurl trebuie sa depuna semnatura in registrul comertului pentru a fi opozabila tertilor. Nu e o chestiune de valabilitate ci de opozabilitate fata de terti.
Daca mandatul e fara reprezentare, deci mandatarul nu poate angaja societatea prin semnatura sa, atunci nu e obligatorie inregistrarea in registrul comertului.

eu reprezint in momentul de fata 6 societati prin astfel de procuri cam de un an si jumatate si am acces peste tot, inclusiv in banca, drept de semnatura si de a negocia contracte, etc. in fond cam asta presupune ca cineva sa te reprezinte pentru bunul mers al societatii:)

Faptul ca ceva se intampla nu inseamna si ca este bine facut. Dupa parerea mea ceea ce ai expus mai sus incalca art. 45 si 75 din legea 31/1990.

Juristnet, ai dreptate, e nevoie de abilitare expresa pentru substituire
Ms frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare drept de semnatura membrii directoratului paulsimion paulsimion Pot delega membrii directoratului intr-o societatea pe actiuni administrata in sistem dualist dreptul de semnatura (dreptul de a angaja societatea fata de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Imputernicitul administratorului e reprezentant conventional sau legal? aidu aidu societatea are un administrator. acest administrator, cetatean strain, imputerniceste un cetatean roman, cu procura generala, pt administrarea firmei. 1. ... (vezi toată discuția)