buna ziua sunt casatorita cu un cetatean sirian.La certificatul de casatorie la prenumele sotului meu este trecut mohamad-samir,la legitimatia lui ca membru de familie este trecut mohamed-samir,la certificatele copiilor la prenumele tata este trecut mohamed-samir.ce trebuie sa fac ca sa rectific prenumele lui din mohamad -samir in mohamed-samir ca sa nu am probleme cu autoritatilr romane .va multumesc anticipat.
Fiidn vorba de o eroare materiala a ofiterului de stare civila, va recomand sa va indreptati cu o cerere de rectificare catre primaria sectorului (orasului) unde a fost inregistrata casatoria.
am inteles ,dar cand am fost la starea civila din sect 6 doamna ofiter de stare civila mi-a spus ca trebuie sa rezolv problema cu rectificarea actului de casatorie in instanta ca nu se poate pe cale administrativa.Nu mai inteleg nimic ,pur si simplu sunt derutata,dumneavoastra imi spune-ti ca pot rectica actul pe cale administrativa iar doamna aceea de la starea civila mi-a spus-o direct ca trebuie sa ma duc in instanta cu o cerere.pana la urma care-i directia corecta?Pe cale administrativa sau in instanta.va multumesc din suflet pt raspunsul dat de dumneavoastra.