avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rectificare act casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rectificare act casatorie

buna ziua sunt casatorita cu un cetatean sirian.La certificatul de casatorie la prenumele sotului meu este trecut mohamad-samir,la legitimatia lui ca membru de familie este trecut mohamed-samir,la certificatele copiilor la prenumele tata este trecut mohamed-samir.ce trebuie sa fac ca sa rectific prenumele lui din mohamad -samir in mohamed-samir ca sa nu am probleme cu autoritatilr romane .va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 15:24, 2 Decembrie 2010
Fiidn vorba de o eroare materiala a ofiterului de stare civila, va recomand sa va indreptati cu o cerere de rectificare catre primaria sectorului (orasului) unde a fost inregistrata casatoria.
solicitare la instanta rectificare pt indreptare eroare materiala.
fiind vorba de o eroare materiala,pot sa rectific certificatul de casatorie pe cale administrativa
fara indoiala
am inteles ,dar cand am fost la starea civila din sect 6 doamna ofiter de stare civila mi-a spus ca trebuie sa rezolv problema cu rectificarea actului de casatorie in instanta ca nu se poate pe cale administrativa.Nu mai inteleg nimic ,pur si simplu sunt derutata,dumneavoastra imi spune-ti ca pot rectica actul pe cale administrativa iar doamna aceea de la starea civila mi-a spus-o direct ca trebuie sa ma duc in instanta cu o cerere.pana la urma care-i directia corecta?Pe cale administrativa sau in instanta.va multumesc din suflet pt raspunsul dat de dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Prenumele tatalui trecut gresit in certificatul de nastere bloc3c bloc3c Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea problema: -5 frati nascuti intre 1947-1958. -primii doi frati au trecut in certificatul de nastere prenumele ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)