avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rectificare act casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rectificare act casatorie

buna ziua sunt casatorita cu un cetatean sirian.La certificatul de casatorie la prenumele sotului meu este trecut mohamad-samir,la legitimatia lui ca membru de familie este trecut mohamed-samir,la certificatele copiilor la prenumele tata este trecut mohamed-samir.ce trebuie sa fac ca sa rectific prenumele lui din mohamad -samir in mohamed-samir ca sa nu am probleme cu autoritatilr romane .va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 15:24, 2 Decembrie 2010
Orice greseala materiala a unei autoritati publice trebuie rectificata pe cale administrativa de organul emitent.
Bininteles ca, in caz de refuz, se poate solicita rectificarea in instanta.
cererea trebuie scrisa de mina sau suntformulare speciale pentru asemenea cazuri de rectificari a actelor de stare civila?
Din punct de vedere legal nu exista nicio obligatie referitor la forma cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Prenumele tatalui trecut gresit in certificatul de nastere bloc3c bloc3c Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea problema: -5 frati nascuti intre 1947-1958. -primii doi frati au trecut in certificatul de nastere prenumele ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)