Ce se poate face in cazul in care cel ce raspunde de RU intr-o primarie, in speta, secretarul UAT nu vrea, pu si simplu, sa faca o incadrare corecta? Desi, conf.L 330/2009 Ref.de specialitate gr.III s-a transformat automat in Ref.de specialitate gr.II
(de la 01.01.2010), desi am atras atentia asupra acestui aspect, nu s-a modificat nimic nici in prezent. La absolvirea facultatii (2008), din 4 colegi care am terminat, am fost singurul facut Ref.de spec.,ceilalti fiind facuti Insp.de spec., desi atributii de control am eu in fisa postului si nu ceilalti colegi. Ce se poate face? Nu este vb.de o greseala, ci de ceva intentionat. Multumesc.
Daca e vorba de o primarie ar trebui sa fiti functionar public si sa vi se faca reincadrarea pe L330/2009 in anexa III, functia fiind denumita diferit: referent grad superior treapta salarizare ... etc.. Numai ca dvs vorbiti de referent de specialitate gr III ceea ce corespunde ca incadrare in anexa II rezervata personalului contractual si in care se regaseste si referent de specialitate gr III.
Ptr un raspuns cat mai corect va rog sa precizati daca sunteti pers contractual sau functionar public?!
Daca initiatorul topicului a spus ca este referent de specialitate, este clar ca este personal contractual (mai exista si asa ceva prin primarii, nu cresc doar functionari publici precum lalelele in straturi:))). Este adevarat ca legea 330/2009 a desfiintat gradul III la posturile contractuale, iar reincadrarea trecuia facuta pe referent de specialitate grad II. Ce puteti face? Simplu: o sesizare scrisa la ITM, cu copia CIM in care aveti postul de referent de specialitate grad III, cu mentiunea ca nu s-a facut reincadrarea pe post, conform art. 30 alin.4 din legea 330/2009.
De ce ati fost incadrat ca referent de specialitate si nu inspector de specialitate? Asta nu stim, insa se poate modifica denumirea postului printr-un simplu act aditional si o dispozitie a primarului, dar fiind ca sunteti personal contractual.
Succes!