avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj

Pentru persoanele care au avut CIM cu perioada determinata, in cat timp isi pot face dosarul de somaj pentru a beneficia de indemnizatie?am inteles ca trebuie o adeverinta de la finante cu venitul impozabil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 2 Decembrie 2010
In termen de 30 de zile de la data incetarii raportului de munca pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca depuneti dosarul la Somaj mai tarziu de 30 de zile de la data incetarii CIM (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.
2. Printre celelalte acte necesare la somaj se afla si actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizati venituri sau ca realizati din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indicatorul social de referinta.
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj lavinia82 lavinia82 pe 17.11 am primit decizia de incetare a contractului individual de munca conform prevederilor art.65-1 din codul muncii, cat timp am la dispozitie sa depun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc cipi33 cipi33 buna seara, sotia mea termina concediul pt ingrijirea copilului in 6 iunie iar firma la care a lucrat anterior nu o mai poate reincadra,prin urmare as dori sa ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 art 34 a001122 a001122 buna ziua, ma refer la art citat mai jos: Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc ... (vezi toată discuția)